Алберт Рамос-Виньолас определено не е във формата на живота си,

...
Алберт Рамос-Виньолас определено не е във формата на живота си,
Коментари Харесай

Рамос-Виньолас се поздрави с трофея в Кордоба след изключителен обрат!

Алберт Рамос-Виньолас несъмнено не е във формата на живота си, намирайки се в серия от пет следващи загуби, тръгнала още от предходната година. Допуснал загуба в първи кръг на Аустрелиън Оупън, испанецът пое към Южна Америка, където най-вече се показва мощно. Световният номер 44 е притежател на три трофея от Тура, всичките на клей, последният от които завоюва в Ещорил през миналия сезон. Рамос-Виньолас показва за какво е прочут като един от бойците в Тура през последното десетилетие, правейки извънреден поврат против Алехандро Табийо след 4:6 6:3 6:4 във финала на шампионата в Кордоба, с цел да се поздрави с четвъртата си купа.

Двамата левичари се,,захапаха " още от първата точка. Първи неустановеност сподели испанеца, само че запазвайки успокоение, отрази брейкбол, с цел да излезе от сложната обстановка. Още в идното подаване на чилиеца, неточностите заваляха от неговата страна на мрежата, като след маратонски гейм Рамос-Виньолас съумя да се поздрави с пробив задатък. Спадът се оказа неминуем при испанеца, което бе добре пристигнало за международния номер 144 и той възвърне паритета. Табийо един път изравнил, заиграваше все по-добре с всяка последваща точка, с цел да се стигне до десетия гейм, когато квалификантът опражни напън при съперниковото подаване, с цел да провокира неточност от страна на испанеца, която му донесе и откриващия сет във финала.

Втората част започва със едва показване на начален от страна на двамата левичари, което способства за бърза замяна на пробиви. Кризата в играта на Табийо несъмнено се виждаше, от което позитиви извлече испанецът, принуждавайки го да сбърка наоколо до мрежата, с цел да вземе брейк задатък. Краят при неточностите от ракетата на чилиеца не изглеждаше близо, до момента в който Рамос-Виньолас стоеше в изчакваща позиция, печелейки точките си елементарно, което му разреши да стигне до сетбол, който осъществя с прекрасен форхенд, с цел да изравни резултата в обособените елементи.

Табийо, абстрахирал се от грешките си в отминалия сет, стартира стремително решителната част, откакто проби в първия гейм, виждайки, че опонетът му изпитва неразположение. Натискът от страна на чилиеца стана все по-голям, като той съумя да усили преднината си с втори пробив. Познат като войник в хода на кариерата си, испанецът не преклони глава нито за миг, заигра ослепително, предизвиквайки грешки в играта на своя съперник, което минути по-късно му оказа помощ да възвърне равенството в резултата. Мигновен спад на испанеца даде опция за решетилен пробив на Табийо, но международният номер 44 за следващ път оцеля. Нервите на чилиеца бивайки опънати до краен лимит, означаваха неточности от неговата страна на корта, което спомогна на Рамос-Виньолас да стигне до шампионска точка, осъществена след неточност на съперника му, с цел да се поздрави с трофея след близо тричасова борба.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР