Алберт Попов завърши на 26-о място в слалома от Световната

...
Алберт Попов завърши на 26-о място в слалома от Световната
Коментари Харесай

Алберт Попов 26-ти в слалома в Шамони

Алберт Попов приключи на 26-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини във френския курорт Шамони. Българинът бе 12-и след първия манш, само че във втория направи неточности, а и изменящите се с всяка минута условия на пистата също повлияха на представянето. Точно покачващите се температури и омекващата писта направиха допустима успеха на Даниел Юл. Швейцарецът бе 30-и след първия манш, само че това му даде опция да започва първи във втория и той стигна до успеха с общо време от двата манша 1:36.24 минути. То бе с 0.98 секунди по-добро от това на Попов.

Втори приключи различен швейцарец - Лоик Меяр, който остана единствено на 0.16 секунди. Меяр бе един от дребното, почнали във финалната група от състезатели, които съумяха да създадат положително каране във втория манш.

На трето място на 0.18 секунди остана французинът Клеман Ноел. Олимпийският първенец в дисциплината бе лидер след първия манш и имаше преднина пред Юл от 1.96 секунди, само че и той не съумя да се оправи с изронената писта, поради което бе гневен, откакто пресече финала. Австрийците Мануел Фелер и Доминик Рашнер приключиха четвърти и пети, а също пети с равно време с това на Рашнер завърши и норвежецът Хенрик Кристоферсен. В класирането за Световната купа лидер е швейцарецът Марко Одермат с 1406 точки. Втори с 684 точки е французинът Сиприен Саразен, а трети с 609 точки е Мануел Фелер. Победителят в днешния старт Юл е на 15-а позиция с 285 точки. Подреждането за Малкия бистър глобус в слалома е водено от Фелер с 490 точки. Втори с 326 точки е германецът Линус Щрасер, а Юл е трети с 285. Алберт Попов е на 19-о място с 93 точки. Следващите стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете са на идната седмица в Банско. На 10 февруари българският курорт ще одобри старт в гигантския слалом, а на 11 февруари е слаломът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР