Алберт Попов ще стартира с номер 17 в утрешния слалом

...
Алберт Попов ще стартира с номер 17 в утрешния слалом
Коментари Харесай

Алберт Попов стартира 17-ти в Банско, баба му и дядо му ще го подкрепят край пистата

Алберт Попов ще започва с номер 17 в утрешния слалом от Световната купа по алпийски ски в Банско, съобщи кореспондент на БГНЕС. Първият манш на надпреварата, в което присъединяване ще вземе и Калин Златков (стартов номер 68), стартира в 10:30 часа, а втората част на надпреварата е от 13:30.


С номер 1 в неделния старт ще тръгне норвежецът Тимон Хейген. Завършилият на второ място в съботния великански слалом Александър Стийн Олсен разкри любопитен факт - при единствената му победа в Световната досега, Алберт Попов е постигнал единственият си подиум. Това се случи в Тахоу Палисейдс, Съединени американски щати преди година. " Надявам се сюжетът да се повтори на следващия ден ", показа норвежецът при тегленето на номерата през днешния ден.


От своя страна норвежецът Хенрик Кристоферсен показа, че е пристигнал в Банско, с цел да реализира втора победа в българския курорт. Той ще започва с четвърти номер на следващия ден.


Алберт Попов ще може да разчита на поддръжката на своята баба Албена и дядо си Тодор в утрешното съревнование. Днес двамата изгледаха край пистата надпреварата в гигантския слалом в родния курорт, в което Попов не взе присъединяване. Очаква се на " Бъндеришка поляна " на следващия ден да бъдат още годеницата на Попов Деница Чаева, както и тяхната дъщеричка Кая.

Междувременно в центъра на Банско се организира формалното награждаване на призьорите от днешния великански слалом. Първите петима в класирането - Марко Одермат, Александър Стийн Олсен, Мануел Фелер, Щефан Бренщайнер и Жан Кранец - бяха наградени от спортния министър Димитър Илиев, министъра на туризма Зарица Динкова и кмета на Банско Стойчо Баненски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР