Алберт Ареняс (Aspar KTM) е новият световен шампион в клас

...
Алберт Ареняс (Aspar KTM) е новият световен шампион в клас
Коментари Харесай

Алберт Ареняс спечели титлата в Moto3

Алберт Ареняс (Aspar KTM) е новият международен първенец в клас Moto3 на международния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

YOUR 2020 WORLD CHAMPION IS

Congratulations on a fantastic season Albert ‍
— MotoGP™ (@MotoGP)
Испанецът си обезпечи купата с 12-то място в конкуренцията за Гран При на Португалия, като по този метод той остана на четири точки пред Тони Арболино (Snipers Honda) и Ай Огура (Honda Team Asia) в крайното класиране. Арболино направи героично каране в конкуренция на „ Портимао “, в която финишира пети, напредвайки цели 22 позиции по отношение на своето 27-мо място на старта. Огура от своя страна остана осми, след едно нежелано съревнование, в което по този начин и не съумя да си пробие път към челото, откакто бе погълната от колоната в началните турове.

RACE

Total domination from!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Победата по доминантен метод сграбчи Раул Фернандес (KTM), за който това е втори триумф през годината. Испанецът се възползва от доста борби зад него и отвори преднина от близо 10 секунди. В последна сметка неговата преднина на финала бе 5.8 секунди пред Данис Фоджиа (Leopard Honda), защото Фернандес върна газта във финалните турове. С успеха си и неговия общо четвърти подиум в последните пет старта, днешният победител се изкачи до четвърто място в крайното класиране, с закъснение от единствено 15 точки по отношение на международния първенец.

What a recovery from the duo!

Despite TWO Long Lap Penalties, they're now mixing it with! |
— MotoGP™ (@MotoGP)
Фоджиа, както и неговият съотборник Джауме Масия трябваше да преминат цели два пъти през наказателната обиколка, поради рисково каране по време на петъчната втора подготовка. Все отново те се възползваха от бързината на своите мотоциклети и многото борби в челото и съумяха да се доберат до тройката. Победителят от двете надпревари на „ Моторланд Арагон “ Масия обаче, загуби надзор над своята машина и отпадна от конкуренцията няколко тура преди нейния край. Така трети на почетната стълбичка се класира Йереми Алкоба (Gresini Honda).

An unforgettable finale!!! takes victory as takes the title! ‍ |
— MotoGP™ (@MotoGP)
Сезон 2021 в Moto3 би трябвало да стартира в Гран При на Катар на 28 март. Провеждането на конкуренцията на „ Лусайл “ зависи от обстановката с ковид пандемията.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР