Албанският премиер приветства сделката между Косово и Сърбия, подписана в

...
Албанският премиер приветства сделката между Косово и Сърбия, подписана в
Коментари Харесай

Еди Рама: Признаването на Косово от Израел е част от мини-шенгенския проект

Албанският министър председател приветства договорката сред Косово и Сърбия, подписана в Белия дом в петък, и отхвърли рецензиите към нея и към предлагането за мини-Шенген, което той счита за чадър за договорката с посредничеството на Съединени американски щати.
Рама атакува „ провинциалните националисти “, които я подлагат на критика, оповестява албанският „ Екзит Нюз “.
В обява във Facebook Рама оцени документите, подписани в Белия дом от водачите на, като „ ново съглашение “ сред двете страни.
Той добави, че в това съглашение няма нищо ново с изключение на плана за мини-Шенген, управителен от него и президента на Сърбия.
Рама се нахвърли върху някогашните министър-председатели Рамуш Харадинай и Албин Курти, които той упреква, че " охлаждат " връзките с Германия и Съединени американски щати, като отхвърлят да вдигнат митата на сръбските артикули и мини-Шенген. Той атакува критиците на последното, които дефинира като „ провинциални турбо-фолк националисти “, които са навредили на Косово.
„ Просто съм „ изтощен “ от безкрайното отменяне, напразните загуби на време, нездравословното потиснато държание на рационалните фактори в косовската политика, коленичили в обвивката на парадокса, основана от почитателите на провинциалния турбо-фолк шовинизъм, който слага Косово в задънена улица на интернационално дефакторизиране и изстудяване на връзките с най-големите си съдружници, изключително Съединени американски щати и Германия “, съобщи Рама.
Той се подигра с „ грандиозните лични цели “ на държавните управления на Харадинай и Курти - т.е. отводът от предлагането за замяна на земи сред Тачи и Вучич и рецензиите към мини-Шенген, като ги назова „ трагикомедия “.
 Еди Рама: Няма балкански път на ковид Еди Рама: Няма " балкански път " на ковид
Няма „ балкански път ” на ковид, както няма балканска мафия или балканско земетресение, или балкански заболявания –...
Рама акцентира, че в съглашението с посредничеството на Съединени американски щати няма нищо ново с изключение на признаването на Косово от, което „ е доста значимо и има доста значими евентуални последствия за тези, които знаят по какъв начин да разчетат този факт “. Премиерът не обясни в детайли последствията, само че добави, че договорката е единствено част от мини-шенгенския план.
„ Имам горчивото възприятие, че в подписаното през вчерашния ден няма нищо ново, което да не е част от дългогодишния проект за мини-шенгенското пространство “, написа той.
Единственият обществено наличен документ за мини-Шенген е общо деветточково взаимно изказване, подписано от Рама, Вучич и Заев на среща в Северна Македония, в което се изяснява, че постигането на по-свободен поток на артикули, хора, услуги и капитали ще бъде стъпка на района към интеграцията в Европейски Съюз.
Албанският министър председател особено приветства една от точките в документите, подписани в Белия дом, която визира построяването на железопътна линия, свързваща Сърбия през Косово до албанското пристанище Дуръс на Адриатическо море.
Рама приключи, като похвали президента на Косово Хашим Тачи и премиера Авдулах Хоти, обвинявайки други политици в Албания и Косово, че се показват за патриоти, само че „ непрестанно тровят хората с тирада на омразата, чудовищни обвинявания и безкрайни клюки “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР