Албанският премиер Еди Рама съобщи днес, че е отстранил от

...
Албанският премиер Еди Рама съобщи днес, че е отстранил от
Коментари Харесай

Еди Рама смени вицепремиера и преговарящия за евроинтеграцията

Албанският министър председател Еди Рама заяви през днешния ден, че е отстранил от служба вицепремиера Арбен Ахметай, оповестява уеб сайтът Екзит.

Вицепремиерският пост ще бъде ангажиран от министъра на инфраструктурата и енергетиката Белинда Балуку. Засега не е ясно кой ще поеме ресора на Ахметай като министър на държавната реорганизация, отбелязва изданието.

" Енергетиката като най-колосалното предизвикателство на този интервал и инфраструктурата като непрекъснато национално предизвикателство през днешния ден се трансфораха и в интензивни връзки с държавните управления и интернационалните институции. Време е ролята на вицепремиера да се концентрира върху тези области ", сподели Рама.

Той смени също по този начин договарящия за европейската интеграция Зеф Мази с Майлинда Дука, която ще бъде и държавен министър. Рама изясни това с обстоятелството, че приоритет на Албания в този момент е участието в Европейски Съюз пред възобновяване от земетресението през 2019 година

Разрушителният трус с магнитуд 6,4 на 26 ноември 2019 година в Североизточна Албания, който лиши живота на 51 души и рани към 3000, провокира съществени опустошения в пристанищния град Дуръс и други обитаеми места в региона.

" Сега, когато целта на възобновяване отстъпва място на целта на договарянията с Европейски Съюз, профилът на държавния министър се трансформира. Майлинда Дука, с висок механически профил, вместо дипломат Мази с високия дипломатически профил, става основен договарящ и държавен министър при министър-председателя ", разгласи Рама.

Той благодари на Ахметай за приноса му и съобщи, че това е " изпълнена задача с величествен триумф за възобновяване ". Що се отнася до Мази, той съобщи, че е съдействал за " огромното историческо достижение за започване на договаряния ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР