Албанският премиер Еди Рама предупреди албанската общественост, че са възможни

...
Албанският премиер Еди Рама предупреди албанската общественост, че са възможни
Коментари Харесай

Албания се готви за режим на тока

Албанският министър председател Еди Рама предизвести албанската общност, че са вероятни ограничавания на тока, защото, Албания не е получила задоволително електрическа енергия. Той добави, че държавното управление е подготвило проект за спешно икономисване на електрическа енергия.

Посочвайки образеца на Германия, където, както сподели самият албански министър председател, информираността на жителите е на високо равнище и където германците са почнали да вземат по-рядко и по-кратки душове, Рама помоли жителите да пестят ток.

Дневното ползване на електрическа енергия в страната е към 25 милиона киловатчаса. При удобни хидрологични условия потребностите се задоволяват от производството на каскадата на река Дрим, където има три водноелектрически централи. Това са Фиерца, която е втората по величина на Балканите след тази на Дунав, по-късно Коман и Вау те Дейес.

Поради неподходящата хидрология, заради сушата, която докара до понижено произвеждане, само че и нарасналата цена на електрическата енергия, през март тази година държавното управление одобри заповед, с която се изключва осветлението на публични здания, улици, площади и автомагистрали във всички градове и села.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР