Албанският премиер Еди Рама определи като абсурдно положението в което

...
Албанският премиер Еди Рама определи като абсурдно положението в което
Коментари Харесай

Албания: Нито Франция, нито Германия имат сили за влияние върху България

Албанският министър председател Еди Рама дефинира като " неуместно " ситуацията в което се намира страната му по пътя за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

" Ние се намираме в една в действителност неуместна обстановка. В момента Албания понася вреда заради разногласието сред България и Северна Македония, без значение от зелената светлина, която получихме от Европейската комисия ", сподели Рама в изявление за " France 24 ".

Миналата година България не утвърди преговорната рамка на Северна Македония за Европейски Съюз, а двете страни се движат дружно по пътя си към Европейски Съюз. Това обаче може да се промени, в случай че София не преразгледа позицията си до края на годината.

Според Рама " нито Франция, нито Германия имат сили за въздействие върху България “.

Така процесът става още по-сложен, тъй като сред нас и Европейски Съюз поражда въпрос, който е двустранен сред България и Северна Македония ", сподели Еди Рама, представен от БГНЕС.

Албанският министър-председател счита, че " мирът на Балканите към момента не е финален, тъй като съществуват проблеми, които би трябвало да бъдат решени и по-специално този сред Сърбия и Косово ".

" В същото време би трябвало да научим поуките от историята. Ние би трябвало да вървим по пътя, който извървяха Франция и Германия след Втората международна война ", сподели Рама.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР