Албанският премиер Еди Рама направи шеговит коментар за спора между

...
Албанският премиер Еди Рама направи шеговит коментар за спора между
Коментари Харесай

Албанският премиер към Заев: Надявам, че няма да поискат да се наречете Западна България

 Албанският министър председател Еди Рама направи закачлив коментар за разногласието сред София и Скопие по време на взаимната си конференция след срещата си с македонския си сътрудник Зоран Заев на Икономическия конгрес в Северна Македония, оповестява вестник " Слободен щемпел “.

" Всички имат право да се усещат изцяло разочаровани, тъй като внезапно България се появява в този момент и желае още нещо. Казах на Зоран Заев, че се надявам, че няма да изискат да се наречете Западна България, тъй като тогава отново ще би трябвало да преговаряте с гърците “, съобщи Рама във връзка повторното прекъсване от страна на София на европреговорите на Скопие.

Темата за европреговорите на Албания и Северна Македония беше съществена по време на конференцията и въпреки да не скри разочарованието си от ветото, което визира и Тирана, Рама подходи неколкократно с възприятие за комизъм към обстановката.

Според албанския министър председател повторното отсрочване на договарянията е неуспех на Европейски Съюз, а не на Албания и Северна Македония, които даже да не са част от общността, са част от Европа.

" Ние сме прекомерно дребни, с цел да живеем изолирани един от различен, прекомерно дребни, с цел да търсим сами бъдещето за децата си, само че можем да го създадем дружно. Ние не сме тези, които се провалиха, те се провалиха. Те имат своите аргументи и разбирам, че това е техният дом и ние желаеме да влезем в тази къща ", сподели албанският министър председател Еди Рама.

" Ние сме европейци без Европейски Съюз, не сме Европейски Съюз, само че въпреки всичко сме Европа. Единственият проблем е, че те към момента биха могли да кажат " обичаме те, желаеме да си вътре, само че има някои неща, които първо би трябвало да решим. Вашите пространства, стаите ви още не са подготвени ", сподели още албанският министър председател.

Той съпостави Европейски Съюз с ухажор, който споделя " обичам те “, само че не е подготвен за брак. По неговите думи двамата със Заев са положителни читатели на Самюел Бекет и могат да чакат, визирайки пиесата " В очакване на Годо ", само че означи, че вместо просто да седят двете страни ще са дейни по пътя си към Европейски Съюз, имплементирайки европейските полезности.

От своя страна Заев съобщи, че ветото може да е незаслужено за Северна Македония, само че е още по-несправедливо по отношение на Албания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР