Албанският парламент одобри днес новото правителство, което е доминирано от

...
Албанският парламент одобри днес новото правителство, което е доминирано от
Коментари Харесай

Албанският парламент одобри правителство главно от жени

Албанският парламент утвърди през днешния ден новото държавно управление, което е доминирано от дами и има за цел да върне страната към стопански напредък, фокусирайки се върху туризма и земеделието, инфраструктурата и енергетиката, съобщи Асошиейтед прес.

След траяли 20 часа дебати 140-местният парламент гласоподава със 77 гласа " за " и 53 " срещу " новия кабинет на премиера Еди Рама и програмата на държавното управление.

Лявата Социалистическа партия си обезпечи рекорден трети мандат на парламентарните избори на 25 април със 74 места в Народното събрание. Главната опозиционна дясноцентристка Демократическа партия завоюва 59 места.

57-годишният Рама се похвали в речта си, че това ново държавно управление ще влезе в историята като кабинетът с максимален брой дами - 12 в 17-членното държавно управление, което ще изкачи Албания на върха на международните листи във връзка с % дами, заемащи постове в държавното управление.

Главните провокации пред държавното управление ще бъдат завършването на възстановителния развой след земетресението през 2019 година и оправянето с пандемията и нейното въздействие върху стопанската система, както и битката с корупцията и трафика на опиати, увеличение на растежа до най-малкото 4 % годишно, увеличение на заплатите и понижаване на безработицата. Рама желае да направи Албания до 2030 година " безспорен първенец на туризма на Балканите ".

Албания, която има население от 2,8 милиона души, е членка на НАТО от 2009 година и се надява за стартира присъединителни договаряния с Европейски Съюз по-късно тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР