Албански гражданин, който има да изтърпява доживотна присъда в Гърция,

...
Албански гражданин, който има да изтърпява доживотна присъда в Гърция,
Коментари Харесай

Хванахме и предаваме на Гърция албанец, осъден за убийство

Албански жител, който има да изтърпява доживотна присъда в Гърция, е заловен при опит да влезе у нас през ГКПП-Гюешево. При обработка на документите за идентичност служителите на реда открили, че 49-годишният мъж два пръти е сменил фамилното си име.

" Изготвена е експертна информация на паспорт, позволение за престояване и на дактилоскопни следи. Установено е, че лицето е идентично с обекта в ШИС, въведен от управляващите в Гърция. Фигуриращо под имената K.S., то е оповестено за интернационално търсене за арест и екстрадиция по силата на Европейската заповед за арест (ЕЗА), издадена от съда в гр. Атина ", пишат от прокуратурата.

Засега албанецът е арестуван с прокурорско разпореждане за 72 ч.

Установило се, че е наказан в Гърция за три закононарушения - съзнателно ликвидиране, нелегално държане и приложимост на огнестрелно оръжие. Издирва се от югоизападната съседка за едно наказване пожизнен затвор, както и за излишък от друга присъда - три години „ отнемане от независимост “.

Ето и цялостното известие на прокуратурата:

В Окръжна прокуратура-Кюстендил са постъпили материали, касаещи разгласен за интернационално търсене жител на Албания.

На 16.11.2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево пристигал за влизане в страната албанският жител S.G. (на 49 години). В хода на обработката на документите за идентичност е открито, че същият е сменил два пъти фамилното си име - от F. на K. и на T.G.

Изготвена е експертна информация на паспорт, позволение за престояване и на дактилоскопни следи. Установено е, че лицето е идентично с обекта в ШИС, въведен от управляващите в Гърция. Фигуриращо под имената K.S., то е оповестено за интернационално търсене за арест и екстрадиция по силата на Европейската заповед за арест (ЕЗА), издадена от съда в гр. Атина.

С разпореждане на Окръжна прокуратура-Кюстендил жителят на Албания е арестуван за период до 72 часа.

От способените управляващи в Гърция е предоставена информация за издадената ЕЗА. Тя се отнася за осъществените от К.S. три закононарушения - съзнателно ликвидиране, нелегално държане и приложимост на огнестрелно оръжие. Тези действия са наказуеми с отнемане от независимост и по българския Наказателен кодекс.

Окръжна прокуратура-Кюстендил внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на K.S., търсен от управляващите в Гърция за изтърпяване на наложеното му наказване пожизнен затвор, както и остатъкът от общо наказване три години „ отнемане от независимост “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР