Албански граждани участват в осми пореден протест срещу високите цени

...
Албански граждани участват в осми пореден протест срещу високите цени
Коментари Харесай

Протест в Тирана заради високите цени на храните и горивата

Албански жители вземат участие в осми следващ митинг против високите цени на храните и горивата, оповестява изданието „ Екзит ".

Протестиращите се събраха в центъра на албанската столица, с цел да се насочат на протестна проява до постройката, където се обитава кабинетът на премиера като предизвестиха, че възнамеряват да продължат митингите си в идващите 24 часа.

Албанците стачкуват към този момент цяла седмица с гледище против високите цени като упорстват за данъчни облечения. Правителството предложи някои ограничения, само че насочи рецензии към протестиращите и ги упрекна, че са поддръжници на Кремъл. На днешния митинг някои хора носеха украински флагове, като показаха, че това е в символ на митинг против „ арогантността на премиера ".

Според националната статистическа организация ИНСТАТ цените на 30 хранителни артикули от първа нужда са скочили с 40 на 100 от януари месец. Сред тях са месото, олиото, плодовете и зеленчуците. При горивата повишаването е от 40 на 100. Една трета от популацията на Албания живее под прага на беднотия, а някои жители мъчно заплащат увеличените сметки за ток.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР