Албанската полиция арестува 39 души в събота, включително двама полицаи,

...
Албанската полиция арестува 39 души в събота, включително двама полицаи,
Коментари Харесай

В мащабна операция Албания арестува 39 души за трафик на хора, издирва и двама българи

Албанската полиция арестува 39 души в събота, в това число двама служители на реда, по обвинявания за трафик на 1000 албанци във Англия, Съединени американски щати и Канада. Те търсят още десетки обвинени, в това число двама българи, съобщи " Гласът на Америка ".

Откакто Албания пое по пътя на демокрацията през 1990 година доста албанци взеха решение да изоставен страната в търсене на по-добър живот, даже с цената на големи суми за трафиканти. Сега те могат да пътуват свободно във и отвън Шенгенската зона, само че към момента се нуждаят от визи за Англия и Северна Америка.

Според ръководителя на полицията Арди Велиу седем престъпни групировки работят в Албания, България, Испания, Франция, Доминиканската република, Италия, Великобитания, Съединени американски щати и Канада и те са направили трафик на 1000 души във Англия, Съединени американски щати и Канада.

" Всеки човек е платил минимум по 7 000 паунда ($9,764), с цел да отиде във Англия и от $24,000 до $30,000, с цел да доближи Съединени американски щати и Канада ", сподели още Велиу пред кореспонденти.

По думите му трафикантите осигуряват подправени паспорти за тези пътувания и оказват помощ да хората да доближат мечтаните страни посредством други европейски страни или посредством Доминиканската република.

До залавянето на 39-имата се стигнало след взаимна работа на албанската полиция, техни сътрудници от Съединени американски щати и европейски организации, както и с Интерпол и ЕВРОПОЛ.

За да убеди Европейски Съюз да се съгласи да стартира договаряния за присъединение този юни, Албания ускори битката си против престъпността и неотдавна залови 613 кг кокаин и разруши огромна формация за трафик на канабис.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР