Албанската мафия се е опитала да използва базата Порто Палермо

...
Албанската мафия се е опитала да използва базата Порто Палермо
Коментари Харесай

Албанската мафия пробвала да прекара кокаин с подводница

Албанската мафия се е пробвала да употребява базата Порто Палермо на южното албанско крайбрежие за контрабанда на кокаин от Южна Америка в Албания с подводница, оповестява македонският в. "Слободен щемпел ".
Тази "бомба ", както се показват албанските медии, бе обявена в емисията "Наркотици " на италианската телевизия РАИ 3.
Телевизията посочи, че албанската мафия в този момент се занимава освен с търговия с канабис, а и със мощни опиати като кокаина, който доставя от Колумбия в Албания.
Италианският прокурор в Албания Франческо Мандои съобщи, че взаимно следствие с италианските управляващи е довело до залавянето на 14 тона кокаин, набавен във Венецуела, който трябвало да се транспортира до базата Порто Палермо в Албания с подводница.
В същата емисия прокурорът от италианския отдел за битка с мафията Никола Гратери твърди, че една трета от територията на Албания е засадена с канабис и единствено в една интервенция във водите край Отранто са били хванати 9 тона канабис.
Според него албанските незаконни групи са станали доста по-мощни и даже планува, че "албанската мафия е мафията на бъдещето ".
"Престъпните групи /в Албания/ са толкоз мощни, че със своите пари въздействат на правосъдната система, а и на целия европейски пазар на кокаин ", твърди Гратери.
Някои задгранични медии дефинират Албания като "наркодържава " в Европа, отбелязва "Слободен щемпел ", представен от Българска телеграфна агенция.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР