Албания ще отвори от понеделник около 600 икономически дейности, от

...
Албания ще отвори от понеделник около 600 икономически дейности, от
Коментари Харесай

Албания отваря предприятия, за да ограничи отражението на пандемията върху икономиката

Албания ще отвори от понеделник към 600 стопански действия, от сервизи до минни предприятия, в опит да върне живота в стопанската система, застинала от месец поради битката на страната с разпространяването на ковид, заяви Ройтерс.

Правителството на премиера Еди Рама заяви в събота, че ниският брой на умрелите и на инфектираните, 26 и 548 надлежно от регистрирането на първия случай на 9 март, оправдава бавното рестартиране на стопанската система през идващите три седмици.

Според държавното управление страната ще изгуби доходи от 540 милиона евро до юни. Около 50 хиляди служащи са изгубили работата си през последния месец, предава Българска телеграфна агенция.

Списъкът на дейностите, които ще могат да бъдат обновени, е оповестен на държавния уеб уебсайт и включва още селското стопанство, рибарството, преправянето на храни и разнообразни сфери на търговията на дребно.

Също по този начин на питейните заведения и заведенията за хранене се разрешава да доставят поръчки по домовете, както и на клиентите да ги получават на място.

Въпреки че комендантският час от залез до изгрев остава, за първи път на пенсионерите беше разрешено да излизат в събота за разходка един път на ден за лимитирано време. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР