Албания няма да стане част от ЕС, ако не зачита

...
Албания няма да стане част от ЕС, ако не зачита
Коментари Харесай

Патриот се кани на Албания: Няма българско малцинство, няма и ЕС

Албания няма да стане част от Европейски Съюз, в случай че не зачита правата на малцинствата, уточни доцент Милен Михов от Обединените патриоти. " В резолюцията на Европейския парламент по напредъка на Албания, която ясно се слага не от България, а от Европа, ясно е посочено, че едно от изискванията за присъединение на албанската страна към Европейски Съюз е зачитането на правата на българското малцинство в нея ", съобщи Михов.

Патриотът изясни още пред ON AIR ", че министър-председателят Бойко Борисов е провел диалог с албанския си сътрудник, което акцентира тезата, че в случай че няма българско малцинство, няма и европейска интеграция. Михов въпреки всичко не счита, че до такова развиване на нещата ще се стигне, защото Албания, както твърди той, е другарска страна.

Той разяснява и терзанията, че правата на нашите сънародници може да бъдат нарушени след подписания Закон за образованието в Украйна, в който се лимитира проучването на майчин език от националните малцинства.

" Току-що се върнахме от парламентарна делегация в Запорожие. Това е област в Украйна, която е мощно обитаема от българско малцинство повече от 150 години. Там срещнахме положително отношение на държавно и локално равнище, само че и чухме избрани сигнали от наши сънародници, които се тормозят от новите разпореждания ", изясни Милен Михов.

По думите му " тънкият миг " е, че използването на закона допуска значима роля на локалните и държавни администрации. Това от своя страна наклонява към евентуалния риск не на държавно, а на локално или регионално равнище правата на българските малцинства да бъдат пренебрегнати, твърди патриотът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР