Албания няма да поставя пречки за гражданите, които искат да

...
Албания няма да поставя пречки за гражданите, които искат да
Коментари Харесай

Албания няма да поставя пречки за гражданите, които искат да се самоопределят като българи

Албания няма да слага спънки за жителите, които желаят да се самоопределят като българи. Това увещание е получил външният министър Екатерина Захариева от албанския си сътрудник Дитмир Бушнати . Наскоро Албания одобри закон, който не включва българското малцинство в приетите от Тирана общности.
На четиристранната среща на министрите от България, Македония, Гърция и Албания в Солун, вицепремиерът Екатерина Захариева съобщи, че пасивният достъп до Шенгенската осведомителна система към този момент е  триумф за страната ни:Това е първа стъпка към участието. Знаете какъв брой старания костваше това. Радвам се, че и Евройският парламент го утвърди. Силно се надявам по време на нашето председателство най-сетне България и Румъния да бъдат част от Шенгенското пространство.

Вътрешният министър Валентин Радев чака България да бъде пълновръстен член на Шенгенското пространство до края на 2018-та.Много е значимо да вземем информация за всички ония лица, които ни интересуват, само че и това е задоволително, че ние рано или късно следващата година да ни одобряват в Шенген. И тези страни трите, които до момента най-малко оповестиха, че към момента се въздържат, Германия, Холандия и Австрия, да ги убедим.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР