Албания напълно е прекъснала въздушния и морския трафик към и

...
Албания напълно е прекъснала въздушния и морския трафик към и
Коментари Харесай

Албания напълно прекъсна въздушния и морския трафик с Италия

Албания изцяло е прекъснала въздушния и морския трафик към и от Италия, като част от ограниченията за попречване на разпространяването на ковид. Забраната важи до 3 април.
Последните полети от Рим и до Тирана бяха осъществени през днешния ден. 70 дойдоха от Рим в Тирана, до момента в който 200 отпътуваха с последния полет за Рим.
Морският трафик също е изцяло неразрешен. Последният ферибот, идващ в Дуръс, беше с 680 пасажери.
Албанските управляващи взеха решение през вчерашния ден да преустановят въздушния и морския трафик единствено със северната част от Италия, само че откакто беше оповестена " алена зона " в цяла Италия, през днешния ден беше наложена цялостна възбрана на трафика.
След решението за затваряне на учебни заведения, детски градини, университети, възбраната за огромни събирания, спортни надпревари и концерти от през днешния ден и съдилищата ще бъдат затворени за идващите две седмици.
Словенският министър председател Марян Шарец подреди довечера да бъде затворена границата на Словения с Италия. Само товарните коли ще бъдат пропускани. Към момента инфектираните с COVID-19 в Словения са 34.
Предприетата мярка е по сходство на решението на Австрия, която по-рано през днешния ден затвори границите си. Това значи, че все още пътуването по суша от Италия за България по най-преките направления е на практика невероятно.
Към момента няма информация за спиране на фериботните връзки на Италия с Албания, Гърция и Малта, оповестяват от нашето външно министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР