Албания и Интерпол подписаха споразумение за сътрудничество и включване на

...
Албания и Интерпол подписаха споразумение за сътрудничество и включване на
Коментари Харесай

Албания и Интерпол подписаха споразумение за сътрудничество

Албания и Интерпол подписаха съглашение за съдействие и включване на Албания в мрежата на Глобалната академия на Интерпол, съобщи АТА.

Това стана в границите на 51-ата конференция на Международната организация на престъпната полиция, която се организира за първи път в албанската столица сред 11 и 13 юни.

Споразумението беше подписано през вчерашния ден от началника на албанската полиция Мухамет Румбулаку и генералния секретар на Интерпол Юрген Щок.

Румбулаку сподели, че включването на Албания в Глобалната академия на Интерпол е значима крачка напред за образованието на полицейските чиновници и самата албанска Държавна полиция.

Той акцентира, че задачата на Глобалната академия на Интерпол да построи световен метод към образованието на правоприлагащите органи, ще бъде от огромна помощ за Албания и албанската полиция, която ще се причисли към тази академия.

Генералният секретар на Интерпол на собствен ред приветства организирането на конференцията в Тирана и изрази подготвеност от името на Интерпол за обмяна на полицейски опит с Албания.

В началото на конференцията президентът на Интерпол Ахмед Насер ал Раиси дефинира ролята на Албания в Интерпол като доста значима и като позитивен образец за съдействие.

„ От присъединението си на 4 ноември 1991 година Албания е деен участник във всичките ни взаимни, групови старания. Тяхното присъединяване в организацията е доста добър образец за интернационално съдействие. (…) Участието на Албания отразява полезностите на интернационалното съдействие и покачва киберсигурността “, сподели президентът на Интерпол.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР