Alaska Airlines ще си партнира със ZeroAvia за монтирането на

...
Alaska Airlines ще си партнира със ZeroAvia за монтирането на
Коментари Харесай

Запознайте се с най-големият в света водородно-електрически самолет с нулеви емисии

Alaska Airlines ще си партнира със ZeroAvia за монтирането на водородно-електрическа задвижваща система в аероплан Bombardier Q400

Емил Василев преди 12 секунди 1 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 19:51 | 29.04.2023

5 електрички, които са въздух под налягане, и други 5, които си костват всеки евроцент

АвтомобилиИван Давидов - 21:14 | 30.04.2023

10 „ японки “, които комбинират мощ и надеждност като никой различен

IT НовиниДаниел Маринов - 17:34 | 29.04.2023

Да си напомним странния опит, в който 20 деца бяха оставени сами в две къщи

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Alaska Airlines ще си партнира със ZeroAvia, основана в Съединени американски щати компания, която проектира и построява водородно-електрически системи за задвижване на самолети с нулеви излъчвания, с цел да дооборудва районен турбовитлов аероплан Bombardier Q400 с водородно-електрическа задвижваща система.

Модернизираният аероплан ще разшири обсега и приложимостта на технологията за полети с нулеви излъчвания, като в допълнение ще форсира устрема на авиационната промишленост към реализиране на нулеви чисти въглеродни излъчвания.

На неотдавнашно събитие, извършено в изследователската и развойна база на ZeroAvia в Пейн Фийлд, районният транспортьор на Alaska Airlines, Horizon Air, публично съобщи 76-местния аероплан Q400 на ZeroAvia за задачите на изследователската и развойната активност. Самолетът беше пребоядисан в специфична разцветка, с цел да се подчертае новаторската задача на това партньорство.

По време на събитието ZeroAvia дебютира с многомегаватовата си модулна система за електрически мотори, демонстрирана със завъртане на витлото на борда на 15-тонната наземна изпитателна платформа HyperTruck на ZeroAvia. Технологията на електрическия мотор, съчетана с по-високотемпературни PEM горивни кафези и усъвършенствана силова електроника е един от трите основни градивни детайла за основаване на подобаващи за комерсиална приложимост мотори с водородни горивни кафези за по-големи самолети.

Вал Мифтахов, създател и основен изпълнителен шеф на ZeroAvia, съобщи:

„ Демонстрацията на подобен размер аероплан в полет, задвижван напълно от нови мотори би била немислима преди няколко години. Стартирането на тази стратегия ни слага на пътя към тестовия полет през идната година и форсира напредъка ни към бъдещето на полетите с нулеви излъчвания за Alaska Airlines и за целия свят. “

Проектът има за цел да показа аероплан за комерсиални цели с нулеви излъчвания с технология на мотор с горивна клетка, към пет пъти по-мощен от демонстрирания до момента. Този план демонстрира, че за реализиране на нулеви чисти въглеродни излъчвания в авиацията са нужни нови технологии, а това може да се реализира единствено посредством партньорства и съдействие сред участниците в промишлеността.

„ Това е огромна крачка напред в нововъведенията в авиацията, която ще помогне за основаването на ново бъдеще на полетите. Alaska Airlines е определила проект от пет елементи за реализиране на нулеви чисти въглеродни излъчвания в дълготраен проект, само че не можем да стигнем до такава степен сами. Необходими са нови технологии, с цел да стане това бъдеще допустимо, и ние сме разчувствани да си партнираме с водача в сектора ZeroAvia, с цел да превърнем новите благоприятни условия за нулеви излъчвания в действителност. “

съобщи основният изпълнителен шеф на Alaska Airlines Бен Миникучи
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР