Ал-Шифа е главната болница в град Газа - бил съм

...
Ал-Шифа е главната болница в град Газа - бил съм
Коментари Харесай

Боуен: Нападението на болница Ал-Шифа идва, когато часовникът тиктака на войната

Ал-Шифа е основната болница в град Газа - бил съм там доста пъти. Има огромна територия, тъй че хората в Газа отидоха там, с цел да търсят заслон и да лагеруват, защото го смятаха за безвредна зона.

Сега се трансформира в знак на съпоставянето на войната - израелската инвазия в Газа, нанасяща маси жертви и вреди, на фона на рецесията от незабавна филантропична потребност вътре в болничното заведение.

Израелците направиха доста огромно мнение, като споделиха, че като се изключи че преследват военното командване на Хамас, те са донесли малко гориво и кувьози, защото имаше прекомерно обезпокоително изказване, че недоносените бебета в болница Ал-Шифа трябваше да бъдат извадени от кувьозите си.

Проблемът обаче не е в неналичието на инкубатори, а в неналичието на гориво. До сряда Израел не позволяваше гориво в линията Газа, тъй като те твърдяха, че Хамас ще го открадне и употребява. позволен в сряда, това е единствено за камиони на Организация на обединените нации. Организация на обединените нации споделя, че влизането на гориво за зареждане на генератори в лечебни заведения и водоснабдителни и санитарни уреди остава неразрешено.

Израел твърди, че Хамас има свои лични ресурси и че би трябвало да употребява това гориво за генераторите, захранващи електрическата система на болничното заведение.

Така че има доста посоки, които се сплотяват в това, което се развива в болница Ал-Шифа тази заран, само че това не е цялата война - тя ще продължи по-късно съответно интервенцията завърши.

В същото време станахме очевидци на сгъстяване на интернационалната позиция към израелската атака през последните няколко дни, като Съединени американски щати, Обединеното кралство и Франция употребяват език това трансформира тона – може би систематизирано най-добре от казаното от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен предишния уикенд: „ Прекалено доста “ палестински цивилни бяха убити.

Два работещи часовника

Израелците са знаели, че тази смяна ще пристигна, тъй като това е повтаряне на модела сме виждали доста пъти преди с военните интервенции на Израел. Те приказват за разнообразни часовници, работещи по време на всяка интервенция.

Едният е боен: какъв брой време им би трябвало, преди да реализират военните си цели? Другото е дипломатично: какъв брой дълго Израел има легитимността да извърши тази интервенция, преди съдружниците му да кажат, „ убихте задоволително хора, цивилни, би трябвало да спрете в този момент, апелирам. “

Израел счита, че заради абсолютния голям брой на жертвите при офанзивите на Хамас на 7 октомври, те имат повече време от нормално и мисля, че са влезнали - както можем да забележим от равнищата на жертви в Газа - употребявайки доста мощ.

Видях някои оценки, които допускат, че Израелските отбранителни сили ще продължат да работят по този метод още няколко седмици, само че мисля, че силите се събират измежду техните съдружниците да кажат, че би трябвало да измененията характера на вашата военна интервенция.

Това не значи безусловно апел това да спре - сигурно към момента не сме чули апел за преустановяване на огъня от британците или американците.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР