Акварели от свети места от света и у нас“ представя

...
Акварели от свети места от света и у нас“ представя
Коментари Харесай

„Акварели от свети места от света и у нас“ в Етнографският музей

„ Акварели от свети места от света и у нас “ показва в Етнографският музей в Пловдив. Експозицията е с авторпловдивският художник Георги Терзиев, който през 1996 година прави първата си независима галерия, която е показана в Регионален етнографски музей – Пловдив.

Оттогава са минали повече от 25 години, през които създателят не стопира да твори и да радва духовете на пловдивската аудитория с превъзходни акварели. Георги Терзиев рисува с присъщ жанр и прецизна акварелна техника.

Най-новата галерия на художника е въодушевена от пътешествията му по света. Този път Георги Терзиев ни показва своите „ Акварели от свети места от света и у нас “. Всяко свято място има своята специфичност, история и е част от духовния обичай на хората. Въпреки своите разлики като вероизповедания, всички те носят едно обръщение – единството на Всемогъщия. Чрез живота в своето си разнообразие, в действителност, всичко е ЕДНО – разликите са на повърхността. Посланието на художника е точно посредством другите нюанси, като църкви, джамии, храмове и прочие, да се схване и схване Великото Единство!

Откриването на изложбата ще бъде на 2 май 2023 година от 18:00 ч. в огромния салон на първия етаж на Регионален етнографски музей – Пловдив. Експозицията ще продължи до 16 май 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР