аква музика обичате да слушате? Рок, поп, джаз? Каквито и

...
аква музика обичате да слушате? Рок, поп, джаз? Каквито и
Коментари Харесай

Любими групи от 90-те, които всички слушаха

аква музика обичате да слушате? Рок, поп, джаз? Каквито и да са желанията ви, евентуално множеството от вас ще изберат да си пуснат някоя класика, в сравнение с ария, излязла през последните години.

Дали това се дължи на носталгия, или в предишното в действителност музиката е била по-добра? Всичко е въпрос на усет. А от канала във показват кои са групите на 90-те години, които всички слушаха.

NSYNC

Групата не съществува изключително дълго, само че много повлиява на публиката. NSYNC е образувана през 1995 година с членове Джъстин Тимбърлейк, Джей Си Чейс, Крис Къркпатрик, Джоуи Фатоне и Ланс Бас. Момчетата издават своя едноименен дебютен албум през 1997 година и реализират неотложен триумф.

Вторият им албум е даже по-добър от първия, като през първата седмица от издаването му са продадени 2,4 милиона копия. За страдание групата се разпада през 2002 година и макар че се прегрупира няколко пъти, с цел да направи няколко концерта, момчетата повече не издават нов албум.

Oasis

Групата на братя Галахър е доста сполучлива през 90-те години и макар че, както множеството хора знаят, нещата приключват зле, те оказват огромно въздействие върху поп музиката. Групата се състои от Ноел и Лиъм Галахър, Пол Артърс, Пол Макгигън и Тони Маккарол.

Първият им албум "Определено, може би " е публикуван през 1994 година и е номер 1 през първата седмица. Това е впечатляващо единствено по себе си, само че идващият албум, публикуван през 1995г. с шлагери като Don't Look Back In Anger и Wonderwall, се трансформира в едно от най-важните събития за тяхната кариера.

Nirvana

Групата дефинира стила на едно потомство. Създадена през 1987 година от Кърт Кобейн и Крист Новоселич, дуото тества доста барабанисти, преди да открие Дейв Грол през 1990 година

С техния шлагер Smells Like Teen Spirit, който към момента е доста известна ария, Nirvana оглавява класациите. Групата се разпада с неочакваната гибел на Кърт Кобейн през 1994 година

Кои са останалите групи - вижте във видеото.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР