Акушерката от болница „Шейново” д-р Албена Гагова беше пребита на

...
Акушерката от болница „Шейново” д-р Албена Гагова беше пребита на
Коментари Харесай

Баща преби акушерка в Шейново, искал плацентата на бебето

Акушерката от болница „ Шейново” доктор Албена Гагова беше пребита на работното си място в събота от татко, който упорствал да получи плацентата на новороденото си бебе, заяви бТВ.

На обясненията, че това е биологичен материал и за неговото потребление и предпазване има открит ред, мъжът дал отговор, че има нужните разрешителни.

При отговор, че има предписание от шефа на болничното заведение плацентата да бъде съхранена вярно, само че не и предадена в почивния ден, без нужната документи, бащата нападнал лекарката.

Д-р Гагова не помни какво е тъкмо е станало, само че след нападението е била в безсъзнание и е с комоцио, строшен нос и голям брой хематоми по лицето.

По първична информация нападателят е с минали престъпни прояви, измежду които кражба, обир и хулигански прояви.

Изпълнителният шеф на САГБАЛ „ Шейново “ доктор Румен Велев описа, че доктор Гагова не е добре, била е в безсъзнание към 20 – 25 минути.

Била е открита от акушерка на площадка на стълбището, в безсъзнание, в локва кръв, описа доктор Румяна Мандаджиева, първият извикан на мястото доктор.

Първоначално доктор Гагова е имала амнезия, само че след това си е спомнила, че последно е контактувала с татко на бебе, малко откакто е оперирала родилката. Мъжът настойчиво упорствал за плацентата, без да се интересува от положението на детето. Тогава Гагова се свързала с началника си – доктор Велев.

"Разговаряхме два пъти. Първо, с цел да ревизира дали в действителност бащата е получил позволение от мен, както е твърдял. Това е безспорна неистина. При втория диалог към този момент се чуваше гласът на мъжа, беше нападателен ", описа доктор Велев. Той поръчал на доктор Гагова да увери бащата, че плацентата ще бъде съхранена по открития ред и в понеделник, в случай че всички документи са изрядни, ще му бъде предадена. След това е последвал побоят.

„ Всички сме шокирани. Това е безусловно непонятен случай. Такава експанзия за мен е безусловно патологична “, разяснява доктор Велев.

Той добави, че преди време е разговарял с нападателния татко, който му обяснил, че се занимава с генетични проучвания във Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР