Актьорите от Куклен театър ВЕСЕЛ откриват своя 25-и артистичен сезон

...
Актьорите от Куклен театър ВЕСЕЛ откриват своя 25-и артистичен сезон
Коментари Харесай

С „Приказка за теб...“ откриват новия арт сезон в Театър ВЕСЕЛ

Актьорите от Куклен спектакъл ВЕСЕЛ откриват своя 25-и артистичен сезон с най-новия си креативен план – „ Приказка за теб, приказка за вас, приказка за всички нас “, финансиран от Община Велико Търново по Програма „ Изкуство и просвета “. Само две седмици след закриването на най-успешното издание на Международния сценичен фестивал „ Лято, кукли и другари “, проведен от Театър ВЕСЕЛ и осъществен с финансовата поддръжка на Общината, феновете на изкуството още веднъж ще се срещнат с обичани куклени герои. В дните до края на първия есенен месец и през месец октомври куклениците, чрез плана „ Приказка за теб, приказка за вас, приказка за всички нас “, ще се срещнат с новите си фенове в дребни обитаеми места, с деца със СОП и деца, жертви на трафик или потърпевши от принуждение.
Целта на плана съответствува с част от задачите на Стратегията за развиване на културата на Община Велико Търново 2020-2030 година, а точно: начинания за образоване на публики, гарантиране на достъп до просвета и изкуства с фокус децата, младежите и уязвимите обществени групи. Важен детайл в плана е партньорството с просветителните институции, с някои институции, предоставящи обществени услуги за деца, както и приобщаването на хора в неравностойно състояние. Специфична цел е и обогатяването на културния календар в дребните обитаеми места и подобряването на качеството на културния живот отвън Велико Търново, където няма постоянно показване на театрални постановки.
Друг акцент в идния сценичен сезон е планът „ Съботни спектакли за фамилна аудитория “ на сцената на читалище „ Искра “ – дългогодишния и правилен сътрудник на театралите от остарялата столица. Още през октомври ще гостуват куклените театри от Русе, Пловдив, Търговище и Ямбол със своите най-нови премиерни представления.
Предстоят участия на Театър ВЕСЕЛ в Международния куклен фестивал „ Златният делфин “ в морската ни столица, в Международния сценичен фестивал за детска и младежка аудитория „ Забранено за възрастни “ в Смолян, както и във Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „ Шарено петле “ в Плевен с неговото най-ново заглавие „ Русалка “, получило влиятелната премия „ Култура “2022 на Община Велико Търново.
А през новата 2023 година търновските артисти ще поканят своите фенове на рождения си ден – 25 години с Театър ВЕСЕЛ...
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР