Aктьорите от Драматичен театър Пловдив представиха снощи пред публиката във

...
Aктьорите от Драматичен театър Пловдив представиха снощи пред публиката във
Коментари Харесай

След спиращ дъха “Oдисей“: два биса за трупата на пловдивския театър на фестивал във Велес

Aктьорите от Драматичен спектакъл Пловдив показаха нощес пред публиката във Велес театралния план „ Одисей ” по Омир при цялостна зала и с нестихващи овации след финала.
Прочетете още
В залата участваха и артисти, и режисьори от други театри, чиито представления са включени в тазгодишния плакат на XIX Международен фестивал на антична драма „ Стоби “, на който Българският културно-информационен център в Скопие е сътрудник. Освен театри от Република Северна Македония във фестивала вземат участие и театрални трупи от Сърбия и Черна гора.

На сцената на Народен спектакъл „ Йордан Хаджиконстантинов-Джинот “ 40-те артисти от пловдивския спектакъл задържаха дъха на публиката, която на крайници, двукратно ги извика на сцената след края на представлението на театралния план, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. 

Спектакълът „ Одисей “ е роман за пътя на индивида към себе си, против себе си, оттатък себе си, който под режисурата на Диана Добрева органично вплита драматургичния текст на Александър Секулов, в който са употребявани стихове от Кавафис, Сеферис и Иван Методиев, сценографията и костюмите на Мира Каланова, хореографията на Деян Георгиев, дизайн-визуализациите на Петко Танчев, музиката на Петя Диманова, оповестява Българска телеграфна агенция.

Благодарение на куратора на фестивала във Велес Сашо Димоски текстът на " Одисей " е преведен и ще бъде публикуван с другите пиеси, показани на форума. Преводач е Деян Дамяновски.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР