Актьори от Народния театър Иван Вазов подеха подписка в подкрепа

...
Актьори от Народния театър Иван Вазов подеха подписка в подкрепа
Коментари Харесай

Актьори с подписка пред Народния в подкрепа на режисьора Морфов

Актьори от Народния спектакъл „ Иван Вазов ” подеха подписка в поддръжка на режисьора Александър Морфов. Причината е абсурдът, който тресе първата ни сцена към този момент повече от месец – надраската от Морфов врата на PR-а Велислава Кръстева , последвалата оставка на драматурга Захари Карабашлие в и депозирането на такава от страна на Явор Гърдев.

Искам да покажа несъгласието си с избрани политики, които нахлуха в театъра, където нямат място, съобщи артистът Валери Йорданов , който е уредник на подписката в поддръжка на основния режисьор на Народния спектакъл.

Йорданов изясни, че неговата концепция за подписка се е появила през вчерашния ден.

„ Вече желая да употребя и употребявам всички законни средства , с цел да обърна внимание, че не е редно това, което се случва ”, означи той.

Актьорът дефинира решението си като прочувствено.

„ Срещам поддръжка в хората. Виждам , че въпреки всичко българинът поне стартира да се отърсва от страховете да изкаже мнението си и да напише в името си ”, сподели още Йорданов.

Той уточни, че чакат подписка от Пловдив със стотици гласове, само че с изключение на оттова чакат поддръжка и от други градове.

В разследване на абсурда сред основния режисьор Александър Морфов и шефа на PR-отдела Велислава Кръстева , служебният министър на културата Велислав Минеков разпореди цялостна инспекция на първата сцена.

В „ сагата ” се намеси и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ , който разяснява: „ Депесарят няма ли право на работа? 350 000 души гласоподават за Движение за права и свободи. Какво да ги вършим - да ги изселим на Марс, на Юпитер? Г-жа Кръстева не е в нарушаване на законите, в противен случай ”.

Директорът на Народния спектакъл Васил Василев беше изслушан и в Народното събрание. Там той съобщи, че има разтърсвания в театъра, само че това не значи всеобщи оставки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР