Актьорът Явор Бахаров не успя да оспори в съда наредбата,

...
Актьорът Явор Бахаров не успя да оспори в съда наредбата,
Коментари Харесай

Явор Бахаров не успя да оспори проверките за алкохол и наркотици

Актьорът Явор Бахаров не съумя да оспори в съда наредбата, по която полицията прави инспекции за приложимост на алкохол и опиати. Върховният административен съд разгласи дефинитивно, че наредбата е призната изцяло законно след публично разискване.

Преди две години артистът изиска от съда да анулира текстове от наредбата за определяне на използването на алкохол и опиати, която се употребява от Министерство на вътрешните работи против водачите. Тогава той  бе наказан на първа инстанция на една година затвор  и с отнета шофьорската брошура.

След това ефикасната присъда на Бахаров бе сменена с условна, само че той продължи да упорства за унищожаване на наредбата. В началото на седмицата артистът бе задържан за владение на опиати.

Употребилите алкохол водачи подлежат на наказателна отговорност, в случай че концентрацията на алкохол в кръвта им е по-голяма от 1.2 промила.

При използвалите опиати долна граница няма.

Един от главните проблеми е, че няма точни критерии при тестванията, при които да се разграничава използването на опиати от метаболити на някои позволени за приложимост медикаменти.

Така жител може да се окаже измамен под отговорност, тъй като е приел лекарство, а тестванията на Министерство на вътрешните работи реагират като за опиат. Подобен проблем бе издигнат по-рано тази година около пандемията.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР