Актьорът Том Сайзмор, известен с ролята си на сержант Майк

...
Актьорът Том Сайзмор, известен с ролята си на сержант Майк
Коментари Харесай

Актьорът Том Сайзмор почина на 61 г. след мозъчна аневризма

Актьорът Том Сайзмор, прочут с ролята си на сержант Майк Хорват във кино лентата " Спасяването на редови войник Райън ", е умрял на 61-годишна възраст.

Сайзмор беше приет в болница в сериозно положение след мозъчна аневризма на 18 февруари. Той е умрял в съня си в болница в Калифорния в петък, предава " Ройтерс ".

Роден в Детройт, където майка му работи за омбудсмана на града, а татко му е юрист и професор по философия, Сайзмор посещава Държавния университет " Уейн " и приключва театрално изкуство в университета " Темпъл " във Филаделфия.

Опитва се да пробие в Ню Йорк, където работи като сервитьор, до момента в който играе и в пиеси. Той получава първия си пробив, когато режисьорът Оливър Стоун му разпорежда дребна роля на ветеринар №1 в антивоенния филм от 1989 година " Роден на четвърти юли ".

В началото на 90-те години на ХХ в. заема поддържащи функции, които водят до поредност от по-значими функции на детективи в разнообразни филми като драмата на Стоун за всеобщи убийства " Родени убийци " от 1994 година, мистерията " Дявол в синя рокля " от 1995 година и трилъра " Странни дни ".

Той също по този начин се снима в уестърна на Кевин Костнър " Уайът Ърп " и в психодрамата на Мартин Скорсезе " До краен лимит " от 1999 година

Първата му огромна основна роля е в трилъра на ужасите " Реликт " от 1997 година, като още веднъж играе полицейски детектив. През 2000 година е номиниран за премията " Златен глобус " като най-хубав артист в минисериал или ефирен филм за ролята си в " Защитени очевидци ".

`Най-големиите
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР