Актьорът Тоби Стивънс, син на Маги Смит, записа романа на

...
Актьорът Тоби Стивънс, син на Маги Смит, записа романа на
Коментари Харесай

Британски актьор чете на английски „Времеубежище“

Актьорът Тоби Стивънс, наследник на Маги Смит, записа романа на Господинов

Актьорът, който познаваме като Ленски от паметния филм „ Онегин “ с Ралф Файнс и Лив Тайлър, е записал като аудиокнига британското издание на „ Времеубежище “, което завоюва Международен Букър през май тази година. Тоби Стивънс прави стремителна кариера в Кралския Шекспиров спектакъл, играе в постановки на „ Хамлет “,  „ Сън в лятна нощ “, „ Мяра за мяра “. В киното можем да го забележим също в „ Possession “ с Гуинет Полтроу, във кино лентата за Джеймс Бонд  „ Die Another Day “ си партнира с Пиърс Броснан, взе участие в редица телевизионни сериали на БиБиСи.

Тоби Стивънс е един от най-търсените гласове за аудиокниги и радиосериали. Той е гласът на Филип Марлоу в драматизациите на романите на Реймънд Чандлър, гласът на Вронски в „ Ана Каренина “. През 2011 записва за БиБиСи дружно със звезден състав от английски артисти Библията във версията на Кинг Джеймс.

Негова майка е звездната английска актриса Маги Смит, носителка на два Оскара, награди Еми и Тони, която знаем от филми, като „ Госфорд парк “, „ Смърт край Нил “, поредицата за Хари Потър и други

Тоби Стивънс първо записа напролет къс фрагмент, представящ „ Времеубежище “ (в превода на Анджела Родел) за уеб страницата на премиите „ Букър “. Краткото видео се радва на десетки хиляди гледания в мрежата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР