Актьорът Пиърс Броснан представя първа самостоятелна изложба, съобщи АП. Изкуството

...
Актьорът Пиърс Броснан представя първа самостоятелна изложба, съобщи АП. Изкуството
Коментари Харесай

Актьорът Пиърс Броснан с първа самостоятелна изложба

Актьорът Пиърс Броснан показва първа независима галерия, заяви АП.

" Изкуството е биографично… Опитвах се да пиша записки, само че беше отегчително. Носех спомените в главата и в сърцето си. Тези картини изрично показват история - какъв бях, къде съм бил, по кое време се е случило ", сподели артистът.

Изложбата ще бъде открита на 21 май в Лос Анджелис и е под надпис " Толкова доста фантазии " ( " So Many Dreams " ). Тя съставлява сбирка от картини и рисунки, по които артистът е работил от 80-те години до през днешния ден. 

Рисуването не е ново занимание от времето на пандемията или премеждие за Броснан. Актьорът, който е най-познат за публиката най-много с помощта на филмите от поредицата за Джеймс Бонд, стартира да рисува като момче, до момента в който още живее в Ирландия. 

" Когато се реалокирах в Ел Ей, бях доста повлиян от художниците тук ", сподели Броснан. " Имах предпочитание да рисувам. Имах пари да си закупувам платна, четки. Купувах си най-хубавите материали за художници, само че те оставаха в кутията. "

През 1987 година първата брачна половинка на Пиърс Броснан - австралийската актриса Касандра Харис , е диагностицирана с рак на яйчниците. Актьорът стартира да рисува, употребявайки изкуството като прочувствена терапия за него и за Харис. " Една нощ просто започнах да рисувам с пръсти. " По това време брачната половинка му се възвръща от химиотерапия. 

Касандра Хария умира през 1991 година, само че артистът продължава с рисуването. 
Броснан е запазил първата си картина - " Мрачна нощ " ( " One Dark Night " ), и тя може да бъде забелязана на изложбата. 

" Не мога да дефинира стила си. Това не е моя работа. Нека публиката го направи ", споделя артистът. 
Настоящата брачна половинка на Броснан - журналистката и авторка на документални филми Кийли Шей Броснан, го е окуражила да продължи с рисуването.

Много от рисунките са основани, до момента в който артистът приказва по телефона. Други са портрети на хора, чиито фотоси Броснан е видял. " Гледам фотосите и се запитвам кои са тези хора. "

Изложбата е плод на насърчението от страна на брачната половинка му и съответствува с  рождения ден на артиста - на 16 май той навърши 70 години. 
Броснан желае да опита работа и с различен вид материали и форми - керамика, дърво, статуя. 

Желанието на Пиърс Броснан да издаде записки може да бъде осъществено чрез рисуването. " Ще бъде хубаво да излезе книга с картини. Албум с картини и 500 думи, които да коментират интервалите. Нещо такова би ми допаднало. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР