Актьорът от Стар Трек Уилям Шатнър ще се отправи смело

...
Актьорът от Стар Трек Уилям Шатнър ще се отправи смело
Коментари Харесай

Капитан Кърк от „Стар Трек“ се готви за истински полет в Космоса

Актьорът от " Стар Трек " Уилям Шатнър ще се насочи самоуверено там, където никой 90-годишен не е ходил преди, когато в сряда ще излети в Космоса по време на втората задача с екипаж на " Ню Шепърд ", заяви Агенция Франс Прес.

Канадецът, който вечно ще остане прочут като капитан Джеймс Тибериус Кърк от научнофантастичния сериал, ще излети от базата на компанията в Западен Тексас след еднодневно забавяне поради мощни ветрове.

Към него на борда на ракетата " Ню Шепърд " ще се причислят изпълнителният шеф на Blue Origin Одри Пауърс, съоснователят на Planet Labs Крис Бошуизен и Глен де Врис, съосновател на платформата за клинични проучвания Medidata Solutions.
 

— Eddie Bazil (@Samplecraze)
Приблизително 11-минутният скок на екипажа оттатък линията на Карман -100 км във въздуха, тъкмо оттатък земната атмосфера - и връщането назад с парашутно кацане в пустинята е повтаряне на първия полет на Blue Origin с екипаж през юли.

Това пътешестване, в което участваше притежателят на компанията Джеф Безос , се считаше за пробив в зараждащия се бранш на галактическия туризъм.
Този път съвсем цялото внимание ще бъде ориентирано към Шатнър, който на 90 години ще стане най-възрастният астронавт в историята, макар че по външен тип той много младее.

Междугалактическите пътешествия на кораба " Ентърпрайз " от " Стар Трек ", командван от капитан Кърк, помогнаха да се насочи вниманието на американците към звездите, когато галактическата стратегия на Съединени американски щати беше в зародиш.

" Капитан Кърк... въплъщава " последната граница " може би повече от всеки различен за няколко разнообразни генерации хора в Съединени американски щати и по света ", споделя сценаристът и историк на " Стар Трек " Марк Кушман пред Агенция Франс Прес.

Шатнър, който е прочут и с ролята си на юриста Дени Крейн в сериала " Бостън

" Изглежда, че има огромно любознание към този фиктивен воин, капитан Кърк ", сподели той във видеоклип, оповестен от Blue Origin във вторник. " Нека се съгласим с това и да се насладим на пътуването. "

Междувременно втората задача за Blue Origin за по-малко от три месеца съставлява още една стъпка напред в опитите ѝ да се утвърди като водещ състезател в галактическия туризъм.

Бошуйзен и Врис ще усилят общия брой на плащащите клиенти на компанията до трима - макар че цените не са оповестени.
Компанията Virgin Galactic, която предлага сходно преживяване - няколко минути безтегловност и панорама към Синята планета от космоса, изстреля своя създател Ричард Брансън през юли, няколко дни преди Безос.

А през септември SpaceX изпрати четирима частни жители на тридневно странствуване към планетата - едно много по-амбициозно, само че и евентуално доста по-скъпо премеждие.

" Ние сме единствено първоначално - само че какъв брой чудотворно е това начало, какъв брой неизмеримо е да бъдем част от това начало ", сподели Шатнър във видеопосланието си.
За мнозина галактически запалянковци пътуването на Шатнър е подобаващ свършек на един попкултурен феномен, който въодушеви генерации астронавти, учени и инженери.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР