Актьорът Кръстю Лафазанов се е обърнал към Бог след тежката

...
Актьорът Кръстю Лафазанов се е обърнал към Бог след тежката
Коментари Харесай

Овдовелият Лафазанов се замонаши

Актьорът Кръстю Лафазанов се е обърнал към Бог след тежката персонална покруса, която го сполетя през есента на предходната година. Винаги усмихнатият комедиант ненадейно загуби своята обичана брачна половинка Елена, която издъхна след неравна битка с рака. Кончината ѝ почерни Лафазанов и цялото му семейство, а избавление от депресивните и мрачни мисли той съумял да открие само във вярата, написа Ретро.

В последните няколко месеца артистът постоянно пътувал до Света гора в Гърция. На полуостров Атон, който е вдаден 50 км във вътрешността в Егейско море, от близо хиляда години живее огромна общественост от източноправославни монаси, които непринудено са се отдалечили от всичко, друго от Бог.

Монасите, които населяват 20 манастира, 12 скита и стотици килии, даже не поддържат връзка между тях и са посветили по-голямата част от своето време на молитва и усамотение. Всички те са мъже – без изключение. Според строго спазвания бит на дамите е неразрешено да посещават Атон.

Лафазанов пътувал до там съвсем всеки месец и оставал да нощува в разнообразни манастири. Ходел напълно самичък, без другари. Носел дарения, които оставял на монасите, а дните му минавали в молебствия и търсене на усамотение и смисъл. Понякога помагал и с трудовите отговорности в манастирите, както повелява традицията, с цел да могат след това монасите да му поднесат топла храна.

„ Хората, които срещам там, са толкоз разнообразни. За тях материалното не е дори на втори проект, то не съществува въобще. Когато по-късно се връщам тук, в всекидневието, имам повече вяра “, споделя артистът. На светия Атон той оставал за по 4-5 дни или колкото опция имал, а мислите да остане там за непрекъснато не му били напълно далечни.

Повече от половин година комикът не може да преодолее шока от загубата на обичаната си жена. Елена Начева си отиде единствено на 61 години след тежко боледуване от онкологична диагноза. Тя също беше известна актриса, а точно ВИТИЗ е мястото, където пламва любовта им с Лафазанов. Завършва актьорско майсторство за куклен спектакъл с випуск 1985. Театралната ѝ кариера стартира същата година в Добричкия куклен спектакъл „ Дора Габе “. От 1998 година Елена работеше в спектакъл „ Ела “ в София, на който беше притежател, в Народния спектакъл и на редица други места. Заедно с Лафазанов имат две деца. Дъщеря им Елица ги подари с две внучета от брачна половинка ѝ Радостин. Баткото се роди в средата на 2016 година и носи името на своя дядо, а по-малката му сестричка – две години по-късно. Сега те са единствената разтуха на почернения артист. Въпреки загубата на жена си той се върна на сцената 40 дни след нейната кончина. Не се е отказал от срещите с публиката, макар че още му било тежко.

Още от Лайфстайл

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР