Актьорът Кърк Дъглас почина на 103-годишна възраст, съобщи синът му

...
Актьорът Кърк Дъглас почина на 103-годишна възраст, съобщи синът му
Коментари Харесай

Светът загуби 103-годишния Кърк Дъглас

Актьорът Кърк Дъглас умря на 103-годишна възраст, заяви синът му Майкъл Дъглас пред сп. " Пийпъл ", представен от Ройтерс.

" С голяма горест аз и моите братя оповестяваме, че Кърк Дъглас ни напусна през днешния ден на 103-годишна възраст ", съобщи Майкъл Дъглас извънредно за " Пийпъл ". " За света той бе легенда, артист от златната епоха на киното, който доживя до напреднала възраст, човеколюбец, чиято отдаденост на справедливостта и идеите, в които вярваше, задават стандарт, към който всички ние да се стремим ", добави Дъглас.
Кърк Дъглас е от семейство на съветски емигранти от еврейски генезис. Рожденото му име е Исер Данилович.

През 1999 година Американският кино институт включва Дъглас под Номер 17 в класацията на най-големите мъжки звезди на класическото Холивудско кино.
Като артист и човеколюбец, Дъглас получава общо три номинации за Оскар, Оскар за повсеместен принос и Президентски орден на свободата. Като създател е написал 10 романа и записки. Той е под номер 17 в листата на Американския кино институт за най-великите мъжки екранни митове на класическото холивудско кино и най-високопоставеният жив човек в листата. През октомври 2004 година улица в Палм Спрингс, Калифорния, е кръстена на негово име.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР