Актьорът и режисьор Камен Донев вече е гост посетител в

...
Актьорът и режисьор Камен Донев вече е гост посетител в
Коментари Харесай

Вместо почетно място Камен Донев е гост посетител в Народния театър

Актьорът и режисьор Камен Донев към този момент е посетител клиент в Народния спектакъл " Иван Вазов “.

При последното си влизане в постройката на първата ни натрупа той е получил бадж за " посетител клиент “ и още в коридора си е направил селфи. Най-вероятно го е изпратил на свои сътрудници, защото бе оповестен във Facebook от актрисата Албена Колева с възмутим коментар " Докъде го докарахме! “. Чак по-късно фрагментът бе споделен и от брачната половинка на режисьора Александър Морфов – Рени Врангова. " Един инцидентен посетител клиент! И това му е доста! Че и зрелище ще ми играе! “Животът е прелестен “ - написа актрисата и разясни, че и Руси Чанев е с подобен бадж.

Мрежата прегря от мнения по тематиката. " Камен Донев ще се фрустрира. Гост ли е или клиент? Би следвало да си зададем въпрос “стопанинът организатор " с какъв надпис е дипломиран.

И още Камен Донев на някакво особено посещаване ли е или в случай че играе на сцената, позволено ли му е да не носи това новаторско означение или се задължава да го скрие под театралния си костюм? “ - попита режисьорът Лилия Абаджиева.

Тя добави, че би желала да задава други въпроси, само че не би желала да наранява " затаените зад разпоредбите “ актьори, на които откровено съчувства.

" В неуместна пиеса сме! Може ли да се движи в театъра без обозначението? На сцената върху костюма ли би трябвало да бъде, с цел да е ясно, че е посетител? Потресаващо? Следващата крачка е да се вземат отпечатъци от всеки фен.

За всеки случай “, разяснява драматургът Розалия Радичкова.

" Носи се върху театралния костюм, на видно място, с цел да го вижда отдалеко защитата “, отговори композиторът Асен Аврамов, а сътрудника му Румен Бояджиев добави: " Пришълец в личния си дом “.

" Да се радва въобще, че са го пуснали да играе... И да целува ръка на башбашията “, написа Къци Вапцаров.

От първата ни натрупа незабавно реагираха с позиция по отношение на пропусквателния режим: " Във връзка с популяризираната в някои медии и в обществените мрежи информация, че на артисти, участващи в спектакли – част от репертоара на Народния спектакъл " Иван Вазов “, се дават пропуски с надпис " гост-посетител “ и обвързваните с това преднамерени внушения за изключително отношение към дадени актьори, осведомяваме: Пропускателният режим в Народния спектакъл със служебни карти, през турникет, е въведен със заповед от 22 май т.г., като заповедта е налична за всички заинтересувани на осведомителното табло на Народния спектакъл.

Преди това, в продължение на години, пропускателният режим в Народния спектакъл се е осъществявал с чипове, също през турникет. Пропуски/чипове са употребявали и сега употребяват всички щатни чиновници на Народния спектакъл, в това число и актьорите от трупата.

На актьорите, които не са част от трупата, само че вземат участие в спектакли от репертоара на театъра, са предоставяни/се дават чипове/карти за краткотрайно прилагане.

С въвеждането на пропускателния режим се цели с изключение на гарантирането на сигурност и сигурност, по този начин и недопускане на свободен достъп до постройката – монумент на културата, до техническите уреди, дрешник, атрибут, гримьорни, списък, както и до творбите на изкуството (на създатели, измежду които Дечко Узунов, Светлин Русев, Златю Бояджиев, Иван Табаков, Олга Шаханова, Цено Тодоров и т.н.), ситуирани в коридорите на Народния спектакъл.

Такава е практиката и в редица други европейски театри “. Потърсен от " Телеграф “, Камен Донев съобщи, че такива дребни тематики не му се разясняват “. На въпроса дали продължава войната с шефа Васил Василев, той отсече: " Няма война, всичко е наред... всичко е ясно “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР