Актьорът и адвокатката по човешки права решиха да помогнат на

...
Актьорът и адвокатката по човешки права решиха да помогнат на
Коментари Харесай

Джордж и Амал Клуни помагат на децата на мигранти

Актьорът и адвокатката по човешки права взеха решение да оказват помощ на децата на мигранти, които са отделяни от родителите си на американската граница с Мексико.

Вчера те оповестиха, че Фондацията „ Клуни за правдивост “ е направила подаяние на стойност 100 хиляди $ за Младежкия център за правата на мигрантските деца.

Разделянето на мигрантските фамилии е част от политиката на назадничавост, която администрацията на Доналд Тръмп ползва в деяние от месец май насам. При прекрачване на американската граница до момента няколко хиляди деца са отделени от родителите си и изпращани в приюти, до момента в който бъде изяснено бъдещето на останалите членове от фамилията.

Някои от децата там са под 1 година, а през последните няколко дни бяха публикувани фотоси на момчета сред 3-5 годишна възраст, които са очевидно смутени.

След всеобщата социална рецензия към този детайл от политиката на Тръмп нощес президентът подписа заповед, с която отделянето на деца от техните родители се приключва.

По тематиката Амал Клуни споделя: „ Не можем да променим политиката на това държавно управление, само че може да помогнем на жертвите му “, и добавя:

„ В някакъв предстоящ миг децата ни ще ни попитат дали нашата страна в действителност е отнемала бебета от фамилиите им и ги задържа. А когато потвърдим, ще ни желаят да знаят какво сме създали по въпроса, какво сме споделили и кого сме подкрепили. “

 Амал Клуни Джордж Клуни Getty

Изпълнителният шеф на „ Клуни за правдивост “ показа:

„ Тази политика е в прорез с националното законодателство и съществени човешки правила. Отнасянето по подобен нечовечен метод с децата освен нарушава законовите им права, само че и техни съществени потребности. “

Фондацията на Клуни до момента е подкрепяла редица дела като тази за обучение на сирийските бежанци в партньорство с Уницеф и „ Маршът на живота “ след учебната пукотевица в Паркленд.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР