Актьорът Филип Трифонов писа до Рашидов: Ще получи ли пенсия

...
Актьорът Филип Трифонов писа до Рашидов: Ще получи ли пенсия
Коментари Харесай

Актьорът Филип Трифонов писа до Рашидов: Ще получи ли пенсия приживе?

Актьорът Филип Трифонов писа до Рашидов: Ще получи ли пенсия приживе? Единственият жив български артист с два наградени черно-бели кино лентата Филип Трифонов попита някогашния министър на културата Вежди Рашидов дали може да се надява да получи от страната лична пенсия приживе.
 
В писмо до Рашидов в качеството му на ръководител на парламентарната комисия по просвета, артистът от " Момчето си отива " съпоставя вероятността да бъде утвърден за такава пенсия с тази да завоюва шестица от тотото. Трифонов се обръща към Рашидов с молба за подпомагане и дава обещание, че до тогава ще продължи да си оказва помощ с печелившата съгласно него тото композиция 1, 2, 3, 4, 5, 6.
 
Пред Дарик Вежди Рашидов изясни, че комисията към Министерството на културата, която преглежда предложенията за разпределяне на пожизнени държавни награди, заседава два пъти в годината, и се ангажира да помоли министерството да прегледа предложение за пенсия на Филип Трифонов на последваща сесия.

 През 2017 година на публична гала министърът на културата Боил Банов връчи годишните награди по случай 24 май. Сред получилите отличие се подреди и артистът Филип Трифонов. БГНЕС, списък
 
В писмото си до Вежди Рашидов 70-годишният артист приказва за доктрина на вероятностите , която му дава късмет да завоюва шестица от тотото , както и за доктрина на конспирацията , съгласно която ще бъде отритнат от комисията , определяща кой да получи пожизнена лична пенсия за заслуги към обществото.
 
Филип Трифонов назовава комисията " тайнствена и формирана от комисионери ", ръководени от граждански театрал, които нито броят доходи от филми като " Момчето си отива " и " Оркестър без име ", нито регистрират премиите към тях. " Въпросът, който ме вълнува, не е има ли потребност от сходни псевдо-комисии, а имам ли право като актьор " без псевдоним " , да се надявам на лична пенсия приживе ", пита Филип Трифонов и добавя: " И в случай че " да ", Ви апелирам за подпомагане! "
 БГНЕС, списък

Потърсен за коментар някогашният министър на културата Вежди Рашидов изясни, че може да спомага само с молба до министерството да бъде прегледано предложение за разпределяне на такава пенсия на артиста Филип Трифонов. " Филип се усеща леко обиден. Има орган, ще го разгледаме. Аз го обичам и го почитам. Но претенденти доста, не знам аргументите ", съобщи Рашидов.
 
Писмото на огромния български артист приключва с думите: " С почитание, Филип Трифонов, вманиачен за пенсия ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР