Актьорът Димо Алексиев все по-често може да бъде видян в

...
Актьорът Димо Алексиев все по-често може да бъде видян в
Коментари Харесай

Бил е барман, масажист и каскадьор, днес е повече от успешен актьор

Актьорът Димо Алексиев все по-често може да бъде забелязан в най-различни излъчвания и сериали по малкия екран.

39-годишният водещ на " Игри на волята " заряза театралната си кариера и се трансформира в неотклонен тв халтураджия. Той бе доктор Генадиев в " Откраднат живот ", феновете го гледаха в " Маскираният артист ", в сериала " Ягодова луна ", като водещ на " Игри на волята ", а последно се любуваме на неговите осъществявания в " Като две капки вода ". В последните години представленията, в които играеше, намаляваха с всяка минала година.

Последно почитателите на театъра можеха да го видят единствено в " Една седмица, не повече ", само че звездата към този момент не играе и в тази режисура.

" Обичам театъра, всяко преобразяване е момент и всеки е друг - изиграваш го и по-късно всичко е прахуляк. Театърът е глезотия и разкош " – споделя със самочувствие Димо. 

Актьорът има много висока самокритика и не крие, че е прекомерно висока топка за родните театри, които не могат да си разрешат звезда като него. " Един в действителност надарен артист се трансформира в халтураджия като Рачков ", одумват го в обществените мрежи. Животът на екранния доктор Генадиев не е лек и нищо не му е обещано безплатно.

Димо се бори за влизането си в НАТФИЗ, за първите си функции, за оцеляването си с малко пари, като неведнъж е разказвал за компликациите през които е минал, само че не са го сломили. Преди няколко години обаче Димо избра по-лесния и рентабилен път – на комерсиалните сериали и лесния път.

" Цял живот отпътувам и все оставам, един от най-хубавите ми интервали беше във Варна. Изкарах там 4 години, бяха доста мощни години. Много пораснах там. Първо живеехме в едни гримьорни - имаше едни диванчета... Така се прави да усетиш атмосферата. После споделиха, че не може в гримьорните, би трябвало да си намерим друго място. Нямахме доста пари, сменил съм куп квартири, стаички по-точно. По едно време бях на квартира при едни баба и дядо. Той беше на легло. Даваха чартърен и си имаше даже обособен електромер. Бабата беше разбрана, само че имаше твърдо изискване. Наемът беше 150 лева, аз взимах 300 лева, та бабата сподели: " Ако ще се къпеш или пускаш духалки да се топлиш - ще плащаш в допълнение ". И аз се къпех в театъра, с цел да мога да спастря някакви пари.

Липсата на финанси го принуждава да работи какво ли не – да мие коли на автомивка, да е барман, теляк, каскадьор. През 2010 година Алексиев се мести в Народния спектакъл " Иван Вазов ", където изкара два сезона на академичната сцена в очакване да му се случи професионална задача-предизвикателство. Накрая търпението му излезе от граници и напуща, написа " Уикенд ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР