Актьорът Брус Уилис не е продавал дигиталното копие на лицето

...
Актьорът Брус Уилис не е продавал дигиталното копие на лицето
Коментари Харесай

Брус Уилис не е продал дигиталното си копие на киното - Лайфстайл

Актьорът Брус Уилис не е продавал цифровото копие на лицето си на киното. Новината, която бе публикувана от6 британският таблоид " Дейли Мейл " бе опровергана от сътрудника на артиста.

През предходната седмица се появи информация, че страдащият от афазия 67 годишен артист е продал правото да бъде употребявано особено основано негово цифрово копие от компанията Deepcake.

През 2022 година Уилис разгласи, че се отдръпва от актьорството през март, откакто беше диагностициран с афазия, разстройство, което визира говора.

На 27 септември  " Дейли Мейл " заяви, че е подписана договорка сред Уилис и Deepcake.

" Двукратният притежател на премия " Еми " Брус Уилис към момента може да се появява във филми, откакто продаде правата си за изображение на Deepcake ", се споделя в новината, която беше подета и от " Telegraph " и редица други медии.

„ Брус Уилис стана първата холивудска звезда, която продаде правата си, с цел да разреши основаването на негов „ цифров близнак “ за потребление на екрана. “ написа  " Telegraph ".

Компанията Deepcake, се дефинира като компания за изкуствен интелект, профилирана в deepfakes (дълбоки фалшификати).

Пред BBC от компанията декларират, че са работили в тясно съдействие с екипа на Уилис по основаване на телевизионна реклама.

„ Това, което той несъмнено направи, е, че ни даде единодушието си (и доста материали) да създадем неговия дигитален близнак “, споделиха те пред BBC.

Компанията teyrdiа, че има неповторима библиотека от звезди, авторитетни персони и исторически персони.

На уеб страницата си Deepcake разпространява работата си с явен откъс от Уилис: „ Харесах прецизността на моя темперамент. Това е страхотна опция за мен да се върна обратно във времето.Невронната мрежа беше подготвена от наличието на „ Умирай мъчно “ и „ Петият детайл “, тъй че моят воин е сходен на облиците от това време. “

Агентът на Уилис обаче сподели пред BBC: „ Моля, знайте, че Брус няма партньорство или съглашение с тази компания Deepcake. “

Би Би Си обявиха, че са попитали сътрудника на Уилис дали той в миналото е работил с Deepcake или дали цитатът, употребен от компанията, е прецизен.

Все още не е получила отговор.

В изказване на Deepcake компанията съобщи, че известията, че е купила правата върху лицето на Брус Уилис, са неточни.

„ Формулировката за правата е грешна… Брус не можеше да продаде никакви права на никого, те са негови по дифолт “, сподели представител на компанията.

Тази объркана история показва колко нова е технологията - и какъв брой мощна е неналичието на ясни правила към нея.

Замяната на действителен човек с изкуствен интелект и цифрово копие наподобява възходяща наклонност. Актьорът от Дарт Вейдър Джеймс Ърл Джоунс неотдавна се отдръпна от ролята на известния воин, само че гласът му продължи да бъде гласът на Дарт Вейдър. Съобщава се, че Respeecher, друга компания за изкуствен интелект, е употребила архивни материали и патентован логаритъм, с цел да възпроизведе самият глас на Вейдър.

Това лято Дисни пусна най-новия си спиноф на Междузвездни войни, " Оби-Уан Кеноби ". Сериалът употребява технологията на Respeecher, с цел да възпроизведе речта на Вейдър и даже да го накара да звучи по-млад.

Използването на цифрови копия обаче е противоречиво.

През април Equity, синдикатът на служащите в театралните изкуства в Обединеното кралство, започва акцията „ Спрете AI (изкуствения интелект) да краде шоуто “. Някои са загрижени, че дълбоките имитации могат да лишават работата на актьорите.

Има и опасения, че актьорите могат да изгубят надзор над лицата и гласовете си.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР