Актьорът Алек Болдуин стреля с реквизитен пистолет по време на

...
Актьорът Алек Болдуин стреля с реквизитен пистолет по време на
Коментари Харесай

Какви са възможните причини за инцидента с Алек Болдуин?

Актьорът Алек Болдуин стреля с реквизитен револвер по време на фотоси и умъртви оператора Халина Хътчинс, а режисьорът Джел Соуз е ранен. Инцидентът се случва при снимането на уестърна Rust. Каква може да е повода за сходни произшествия? Отговор на този въпрос дадоха кинокритикът Зузи Аспарухова и Светозар Христов, експерт по пиротехника и оръжие в предаването "Социална мрежа " по Нова нюз.

По думите на Христов е допустимо да е изхвръкнала част от оръжието или патрона.

"Обикновено в случай че изхвърчи нещо от патрона, това са мънични ламаринки, не могат да убият човек. Изключвам опцията да е военен патрон, тъй като в реквизитно оръжие не може да се вкарва подобен, има щифт. Изключва се зла предумисъл. Може да се е пръснал самия завършек на оръжието – отмалялост на материала или по-силен патрон ", допусна той.

Специалистът изясни, че методът за обезопасяване у нас е като на цевта се завиват втулки, които да понижат размера на отвора ѝ и се получава по-голямо налягане.

"Тази муфа по нехайство може да не е завита до дъно и да изхвърчи. На терена на български филм се е случвало, само че не е имало потърпевши. Оръжието постоянно е на избран ъгъл встрани от екипа, в никакъв случай не е фронтално. Недоумявам по какъв начин е станало ", съобщи Христов.

Според Аспарухова казусът с Болдуин припомня на гибелта на артиста Брандън Лий, който бива убит на снимачната площадка на "Гарванът ".

И двамата не считат, че от случилото се произлязат правосъдни последици за Алек Болдуин.

От своя страна артистът Деян Ангелов показа, че има инструктаж, който се организира преди фотоси по какъв начин да се работи с оръжията на терен.

"Преди финалните подиуми се репетира с гумени оръжия. Има проява от страна на оръжейния департамент, тяхна е отговорността, тъй като не знаеш какво ще се случи след първата гилза ", разяснява той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР