Актьорът Алек Болдуин е изправен пред нови обвинения за неумишлено

...
Актьорът Алек Болдуин е изправен пред нови обвинения за неумишлено
Коментари Харесай

Алек Болдуин е изправен пред нови обвинения за убийство заради стрелбата на снимките на Rust

Актьорът Алек Болдуин е изправен пред нови обвинявания за несъзнателно ликвидиране поради съдбовната пукотевица на снимачната площадка на кино лентата " Rust ".

Съдебно жури в Ню Мексико повдигна обвиняванията против звездата в петък - месеци откакто прокурорите отхвърлиха да образуват сходно наказателно дело против него.

Болдуин беше упрекнат в непредумишлено ликвидиране поради случая, при който през 2021 година Тя беше простреляна смъртоносно, откакто реквизитен револвер, употребен на снимачната площадка от артиста, е бил зареден с същински патрони.

Обвиненията против Болдуин бяха свалени през април 2023 година малко преди да стартира наказателният развой против него. Прокурорите обявиха, че огнестрелното оръжие може да е било модифицирано преди стрелбата и да е било неизправно, по тази причина е нужен правосъден разбор. Но през август прокурорите дадоха знак, че са подготвени още веднъж да издигнат обвиняване на артиста, откакто този разбор бъде осъществен.

В отчет на специалистите се споделя: " Въпреки че Алек Болдуин неведнъж отхвърля да е натиснал спусъка, поради показаните тук проби, констатации и наблюдения, спусъкът е трябвало да бъде натиснат или натиснат задоволително мощно, с цел да се освободи изцяло застопореното или прибрано чукче на револвера ".

Новите доказателства бяха показани пред правосъдното жури. Обвиненията против Болдин са по две тези - че артистът е показал немарливост при използването на огнестрелно оръжие или че е работил с " цялостно неуважение или равнодушие към сигурността на другите ".

Прокурорите обясниха, че той може да бъде наказан единствено по една от тези две тези, само че не и по двете. Ако бъде приет за отговорен, той може да бъде осъден с до 18 месеца затвор.

Адвокатът, който съставлява фамилията на убитата операторка госпожа Хътчинс, съобщи, че то " чака с неспокойствие наказателния развой ".

" Нашите клиенти постоянно са търсили истината за това какво се е случило в деня, в който Халийн Хътчинс беше трагично убита и убита ", се споделя в изказването.

По случая от 2021 година към този момент има осъдени. Помощ-директорът и координатор по сигурността на кино лентата Дейвид Холс се призна за отговорен за случая още предходната година. Той е съдействал на следствието и е получил условна присъда от шест месеца. Холс и Болдуин обявиха, че не са знаели, че в револвера има бойни патрони.

Компанията Rust Movie Productions също по този начин е платила санкция от 100 хиляди $ на регулаторите за сигурност на труда в Ню Мексико. Фирмата е упрекната, че е нарушила протоколите в сектора и не е отстранила проблеми, зародили откакто на снимачната площадка преди убийството на Хътчинс е имало два случая, свързани с безопастността на оръжията.

Снимките на Rust бяха обновени през април предходната година. Матю Хътчинс, брачният партньор на починалата операторка, се договорил да стане изпълнителен продуцент на продукцията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР