Актуалният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън смята, че

...
Актуалният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън смята, че
Коментари Харесай

Хамилтън: Имам още много, много години да гоня Шумахер

Актуалният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън счита, че кариерата му напълно не е към своя край и си сложи амбициозната цел да изравни върха на Михаел Шумахер от 7 трофеи в шампионата.

34-годишният британец беше посетител в известното шоу на Дейвид Летърман в Съединени американски щати преди началото на сезон 2019 и в този момент се появи в епизод от Netflix сериите на Летърман, озаглавени „ Моят идващ посетител няма потребност от представяне”. За изявлението е ясно, че се е случило по време на зимната пауза, когато Хамилтън, макар статута си на любимец, нямаше по какъв начин да подозира, че Мерцедес ще започва сезона с 6 победи от 6 старта, от които 4 бяха негови.

Настоящият контракт на водача с Мерцедес завършва в края на 2020 година, само че към този момент няколко пъти британецът изяви предпочитание да остане и оттатък този период. „ Михаел се отхвърли, когато беше на 38. Аз съм на 33 (към датата на изявлението – б.р.). В мозъка си несъмнено мога да се видя по какъв начин не преставам още 5 години”, разяснява състезателят.

„ Това, което ме тласка, и което усещам, че може би липсва на противниците ми, е огънят. Открива ми се такава опция. С лекост бих могъл да се откажа и още в този момент, само че усещам, че това ще стане с цената на пропуснати благоприятни условия, щом няма да не преставам да се развъртвам и усъвършенствам.”

„ Трябва да продължа до тогава, до момента в който имам сили. И до момента в който ми е занимателно.”

„ 2018-а беше тежка, тежка година. В психически проект ги имаше тези големи възходи, победи и триумфи, само че също по този начин и огромни сривове. Това е нещо, за което в никакъв случай не съм приказвал, само че постоянно се случва да се изправиш пред ментални спънки и неустойчивости. Трябва да се държиш, когато удариш дъното, това се изисква от теб като спортист.”

„ Ако си късметлия, можеш да откриеш силата, която лежи на дъното. Става дума за това по какъв начин тъкмо ще се изправиш, а не по какъв начин си паднал”, добави Хамилтън.

Проследете онлайн тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото съревнование от календара на Ф1 посредством каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР