Актуалните проблеми в туризма и възможните спешни решения за спасяването

...
Актуалните проблеми в туризма и възможните спешни решения за спасяването
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори на среща с Красимир Каракачанов във Варна: Разчитаме на ВМРО за мерки в туризма!

 Актуалните проблеми в туризма и вероятните незабавни решения за спасяването на сектора обсъди водачът на Вътрешна македонска революционна организация и лидер на претендент депутатските  листи във Варна и Плевен, на среща с представители на хотелиерския отрасъл във Варна. Именно патриотите бяха тези, на които изискуем избавителните ограничения в туризма и това е повода да желаяме още веднъж подпомагане от вас, сподели по време на срещата председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация, Георги Щерев.

Приоритетните ограничения за бизнеса и спасяването на сезона връчиха представителите на бизнеса на Каракачанов. Сред главните проблеми са усложненията с банковото кредитиране,  визите за жители на страни отвън Европейски Съюз, усилване на родната туристическа реклама.   Разгледал съм в детайли Вашата стратегия. Смятам, че доста добре сте заложили нещата, съответстват с доста от нашите хрумвания, отвърна Щерев. Смятаме, че методът Ви е верен, разяснява още Щерев.  

Каракачанов напомни целите в програмата на Вътрешна македонска революционна организация във връзка с туризма  -    усилията на Вътрешна македонска революционна организация за въвеждане на ваучери за отмора за всеки български жител в български хотели и курорти. Това, което ще създадем от първите дни в 45-ото Народно събрание, е да приказваме за ваучери за всеки жител, а освен за хората на първа линия, както е до момента, съобщи той. Като непрекъсната мярка за сектора ще бъдат замразяването на ДДС  на 9 % в сектора и субсидирането на чартърните полети.  

От браншовата организация оферират още хотелите да бъдат обезщетени с 30% от спада на оборота им за съответния интервал. По този метод местата за настаняване в дестинациите, които бяха по-малко наранени от рецесията ще получат и по-малки обезщетения за сметка на сезонните и градски хотели. 

Щерев акцентира, че без обезпечаване на ликвидни средства за старт на летния сезон и без удължение на облекчените условия по старите заеми, огромна част от хотелите това лято няма да отворят, а някои може и да банкрутират. 

Освен това хотелиерите желаеха и да се понижат концесионните такси, като това да кореспондира и със значително по-ниски цени на предлаганите услуги като чадъри и шезлонги.   "  Нужно е и страната да намерения за стратегии компенсации и преквалификация на сезонните служащи, с цел да се запазят квалифицираните кадри . Защото даже и притежателят на хотел да дава висока заплата, в случай че служащият е ангажиран единствено три месеца в годината, а през останалото време не получава и стотинка, той напуща бранша и търси друго прехранване ", изясни Щерев. Като едни от сигурните участници в идващия парламент искаме регулярни срещи с цел да може тези оферти да бъдат облечени в законодателна форма и държавнически решения, бе позицията на хотелиерите на срещата с. Предложенията на сектора ще бъдат синтезирани и незабавно след изборите ще стартира работата по тях, стана ясно по време на срещата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР