Актуализира се паричната оценка на наркотичните вещества за целите на

...
Актуализира се паричната оценка на наркотичните вещества за целите на
Коментари Харесай

За целите на наказателното производство актуализират цените на наркотичните вещества

Актуализира се паричната оценка на наркотичните субстанции за задачите на наказателното произвеждане с признатото през днешния ден от държавното управление изменение на Постановление № 23 на Министерски съвет от 1998 година за установяване на цени на наркотичните субстанции за потребностите на съдопроизводството.

В Постановлението се включват и правят оценка всички наркотични веществата от Списък I (растения и субстанции с висока степен на риск, неразрешени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина), планувани в Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични. Създава се и механизъм за установяване на цените на веществата от Списък II (вещества с висока степен на риск, намиращи приложение в хуманната и ветеринарната медицина) и Списък III (рискови вещества), планувани в същата разпоредба.

В настоящия подзаконов акт цените на наркотичните субстанции не са променяни от 1998 година и не подхождат на новите стопански условия и минималната работна заплата в страната. Това се явява значителен проблем при следствие на закононарушения, свързани с държане и/или разпространяване на наркотични субстанции.

Целта на промените е да се основат предпоставки за вярната оценка на наркотичните субстанции, която е от голяма важност за преценка на публичната заплаха на действието, за вярната му подготовка, както и за налагането на заслужено наказване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР