Актуализацията на републиканския бюджет за тази година продължава да се

...
Актуализацията на републиканския бюджет за тази година продължава да се
Коментари Харесай

Депутатите продължават с актуализацията на републиканския бюджет

Актуализацията на републиканския бюджет за тази година продължава да се гледа на първо четене в Народното събрание в петък.

По време на дебатите в залата служебният финансов министър Асен Василев заяви, че страната е в положение да посрещне идващите рецесии, без да усилва недостига в бюджета.
 Актуализацията на бюджета: Разнобой сред партиите за растежа на пенсиите Актуализацията на бюджета: Разнобой сред партиите за растежа на пенсиите
С политически причини и персонални нападки стартира дебата  по препоръчаната от служебното държавно управление актуализация на бюджета. Макар...

Парламентарните групи, като се изключи ГЕРБ-СДС, оповестиха, че ще поддържат актуализацията на първо четене. От Движение за права и свободи предизвестиха, че актуализацията отваря „ кутията на Пандора ”.

Според някогашния финансов министър, в този момент народен представител от ГЕРБ, Кирил Ананиев предлаганите промени ще се отразят освен на тазгодишния бюджет, само че и на бюджетите идващите години.

Той бе безапелационен, че депутатите от парламентарната група няма да поддържат на първо гласоподаване законопроекта, само че за второто гласоподаване ще създадат оферти за справяне с тежките социално-икономически последствия от пандемията, без да ангажират едно бъдещо постоянно държавно управление, което ще има своя стратегия за ръководство.

" ИТН " ще поддържа актуализацията на бюджета на първо четене, само че ще упорстват препоръчаните от нея промени да бъдат взети под внимание. Част от тях са свързани с обезпечаване на повече пари за ваучери за храна, спомагателна помощ за военноинвалидите, средствата за подкрепяне на бизнеса да са разпределени както за продължение на съществуващи ограничения, по този начин и за поддръжка на нови, и по-ефективни целеустремено ограничения към директно засегнатите от COVID-вълната бизнеси.

От Българска социалистическа партия за България ще поддържат актуализацията на бюджета, само че съгласно Румен Гечев въпросът е дали тя е задоволителна и дали средствата се употребяват дейно.
 Признание от Кирил Ананиев - не е въображаемо в първия бюджет за 2021 година, че ще има пандемия и тази есен Признание от Кирил Ананиев - не е въображаемо в първия бюджет за 2021 година, че ще има пандемия и тази есен
Когато е юридически разбор за първичния вид на здравния бюджет, не е въображаемо, че пандемията ще продължава да се разраства по този начин, по какъв начин...

От левицата плануват към 100 милиона за общините с съответни планове, в това число към общинските болници; 35 милиона за независимо наети лица; от 250 лв. помощи за 120 хиляди деца от първи до четвърти клас и 555 милиона лв. за преизчисляване на пенсиите.

" Демократична България " също ще поддържа актуализацията, само че ще упорства за по-голяма бистрота при разходването на средства.

В четвъртък със 145 гласа Народното събрание одобри на първо четене за 2021 година Против беше един народен представител от ГЕРБ-СДС, 39 народни представители от ГЕРБ-СДС се въздържаха.

С измененията се плануват приходи от здравноосигурителни доходи от 134 500 000 лева, в т.ч от здравноосигурителни вноски - 105 000 000 лева, прехвърляния от здравното министерство - 29 500 000 лева

Парламентът за 2021 година със 148 гласа " за ". Един народен представител от ГЕРБ-СДС гласоподава " срещу " и 48 се въздържаха. С препоръчаните от служебното държавно управление промени се подсигурява, че всички към 2 млн. и 80 хиляди пенсионери ще получат нарастване на прихода си приблизително с 64 лв.. Общо спомагателните разноски за 2021 година за пенсии възлизат на 353 млн. лв..
 Актуализацията на бюджета ще се трансформира в сериозна политическа битка Актуализацията на бюджета ще се трансформира в сериозна политическа битка
Днес, 19 август, би трябвало да има първо четене на плана за актуализация на държавния бюджет за 2021 година в парламентарната бюджет...

Предвижда се нарастване на тежестта на една година застрахователен стаж в пенсионната формула от 1,2 на 1,35 на 100, считано от 1 октомври 2021 година, което е нарастване с 12,5 %.

Минималната пенсия се усилва от 300 на 340 лв.. Максималният размер на получаваните една или повече пенсии без добавките към тях се покачва от 1440 лева на 1500 лева

В хода на дебатите от " ИТН " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " предложиха минималната пенсия да доближи прага на беднотия и да стане 370 лв.. От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи желаеха да остане добавката към пенсиите. От ГЕРБ-СДС оферират тя да се усили от 50 на 100 лв., а Движение за права и свободи - да бъде по 120 лв. месечно до края на годината. От левицата желаеха да се усили тежестта на всяка година осигурителния стаж и по едно и също време с това пенсиите да бъдат преизчислени със междинния застрахователен приход за 2018 година От " Демократична България " поддържаха препоръчаната актуализация на служебния кабинет с аргумента всички пенсионери да бъдат подкрепени в изискванията на рецесия.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР