Актуализацията на бюджета на Пловдив, внесена от кмета, не можа

...
Актуализацията на бюджета на Пловдив, внесена от кмета, не можа
Коментари Харесай

Парите за районните кметове пак спънаха актуализацията на бю...

Актуализацията на бюджета на Пловдив, импортирана от кмета, не можа да откри поддръжка от общинските съветници. Това се случва за повторно, откакто на предходната сесия същата точка в дневния ред още веднъж не мина.

След продължителните диспути единствено 21 съветници поддържаха смяната на бюджета. 12 бяха „ срещу “ и 15 се въздържаха,, в това число и най-голямата партия – ГЕРБ. Както и на предходната сесия ябълката на раздора се оказаха парите за регионите кметове в размер на общо 1,7 млн. лева

С отхвърли да се гласоподава актуализацията не бяха утвърдени парите за поправки на детски градини и ясли, както и средствата за сметището в Цалапица, които Община Пловдив е принудена да заплаща вместо община " Родопи " с решение на Върховен административен съд.

По време на разискването стана ясно, че по гледище на кмета на Пловдив Здравко Димитров и на министъра на околната среда, с цел да няма повече такива случаи, към този момент е отпаднало задължението ръководителят при сдружаване на общини да носи отговорност. Председателят е кметът на най-голямата от всички общини.

Не беше признато и предлагането да се провиснал 11 947 лева за ремонт на асансьора на ДГ „ Буратино “, както и 57 321 лева за замяна на остарялата дограма на учебно заведение „ Христо Данов “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР