Актуализацията на бюджета на община Варна за 2019 г. беше

...
Актуализацията на бюджета на община Варна за 2019 г. беше
Коментари Харесай

Актуализираха бюджета на община Варна на последната сесия за годината на ОбС

Актуализацията на бюджета на община Варна за 2019 година беше утвърдена на последното за годината съвещание на локалния парламент. След диспути „ за “ поправената макрорамка гласоподаваха 31 общински съветници, a „ срещу “ бяха 13.

След актуализацията бюджетът възлиза на 405 170 000 лева при планувани при започване на годината 406 700 000 лева Заедно с европейските средства променената рамка е в размер на 475 696 000 лева Намалението е вследствие на това, че приходите от продажба на билети продължиха да се събират в общинското сдружение „ Градски превоз “, а в бюджета бе заложено те да постъпват в Оперативна програма „ Транспорт и автоматизирана система за контролиране на уличното придвижване “ (ТАСРУД).

Същевременно при главните пера като обучение, опазване на здравето, обществения действия се регистрира растеж на средствата. Актуализираната рамка за обучение е с 6 279 000 лева повече, което затвърждава тази сфера като предпочитана за община Варна.

Увеличение има и на събираемостта на приходите от имуществени и други налози. Общата сума е в размер на 85 816 570 лева, или с  4 616 570 лева повече по отношение на в началото заложените. Ръстът се дължи главно на постъпленията от налозите за придобиване на имущество и върху транспортните средства, при които преизпълнението е надлежно 2 200 000 лева и 2 100 000 лева В локалната хазна през тази година се чака да влязат и 600 000 лева повече от налог върху недвижимите парцели.



Подобрена е събираемостта и на приходите от общински такси. Актуализираният размер възлиза на 41 988 373 лева, т.е. налице е растеж с 1 823 373 лева, дължащо се главно на увеличените приходи от такса битови боклуци.

Общо 29 млн. лв., или с 1 млн. лева повече по отношение на миналата година, са предстоящите доходи от такса боклук през 2020 година Това е записано в плана на план-сметка „ Чистота “, който също беше утвърден на днешното съвещание.

Предвиденият бюджет за разчистване на града през идната година е в размер на 31,5 млн. лв., само че тази сума обаче ще претърпи смяна поради преходния излишък, който ще стане явен в края на годината. Освен това следва промяна в размера на отчисленията за депониране на отпадъците. Предвижда се през 2020 година общините да заплащат по 69 лева./т, вместо досегашните 95 лева./т, което също ще се отрази върху план-сметка „ Чистота “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползван
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР