Актуализацията на бюджета е обект на обсъждане днес в две

...
Актуализацията на бюджета е обект на обсъждане днес в две
Коментари Харесай

Актуализацията на бюджета влиза във фокуса на тристранката и Коалиционния съвет -

Актуализацията на бюджета е обект на разискване през днешния ден в две значими структури - Националния съвет за тристранно съдействие, който ще заседава изключително, и Коалиционния съвет тази вечер.

Вчера финансовото министерство разгласява плана за актуализация.

Според показаните планове дефицитът по държавните разходи ще доближи 6,23 милиарда лева, а нарастването на пенсиите ще се финансира с евросредства. 

В плана е заложено както нарастване на пенсиите, по този начин и понижаване на Данък добавена стойност върху някои артикули и повдигане върху други. Предвижда се и нарастване на акцизите върху тютюневите произведения.

Освен актуализацията на бюджета сътрудниците в четиристранната коалиция ще прегледат още веднъж и връзките ни със Северна Македония и въпроса за поисканото от Украйна оръжие.

Вчера украинският дипломат у нас , че е изискал това от страната ни, само че към момента не е получил отговор. От Министерството на външните работи потвърдиха, че е получена нота за даване на оръжие. В позицията си от Министерство на външните работи прецизират, че нотата ще бъде предадена до способените ведомства.

„ Няма потребност Министерство на външните работи да изпраща настояването на Украйна в Министерството на стопанската система и промишлеността. Народното събрание реши – България няма да изнася оръжия за Украйна. Казусът е затворен “, разяснява министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР