Актуализация на бюджета е необходима само когато толкова зле вървят

...
Актуализация на бюджета е необходима само когато толкова зле вървят
Коментари Харесай

Милен Велчев предупреди за финансови бури без редовен кабинет


Актуализация на бюджета е нужна единствено когато толкоз зле вървят приходите или пък толкоз надълбоко в популизма навлязат политиците . Няма да сме очевидци на актуализация на бюджета през актуалната година. Това съобщи някогашният финансов министър Милен Велчев пред БТВ.

Той изясни, че България може да влезе в Еврозоната според от равнището на инфлацията и държавно управление без значение кое е то. Няма проблем и по време на служебно държавно управление България да стане член на Еврозоната, при задоволително предпочитание и политическа воля.

Според него това, което може да се направи, с цел да може България да влезе по-бързо в Еврозоната, е да се съблюдава бюджетната дисциплинираност, да се преструктурират разноските , да се реализира по-нисък бюджетен недостиг, в сравнение с е заложен в бюджета.

По думите на Велчев, в случай че би трябвало да се търси виновност на ръководещите за инфлацията, това са несъразмерните бюджетни разноски през последните години.

Милен Велчев посочи, че би трябвало да има устойчиво ръководство, с небосвод най-малко една година, а за какво не и 4 години , и тогава сътрудниците на България ще знаят, че това, което декларира държавното управление, като приемане на еврото и влизане в Еврозоната, ще бъде реалност отсега нататък. Ако желаеме да останем в периферията като Полша, Чехия, Унгария или Румъния , това механически също е допустимо, само че не е най-хубавият вид за България, предизвести някогашният финансов министър.

Милен Велчев обаче е песимистичен, че ще има постоянно държавно управление, като е изцяло допустимо служебния кабинет да продължи да ръководи. По-добре е да има известно време постоянно държавно управление и болшинство, което може да одобри редица закони по Плана за възобновяване, с цел да напреднем колкото можем в тази област, надява се Велчев. Той счита, че ни чакат тежки времена и " някаква форма на финансова рецесия в Еврозоната ", произлизаща от неприятното бюджетно положение на редица страни, имащи политическа рецесия. Предстоят и финансови стихии, които може да обиден и нас , сподели още Велчев.
 Прогнозата на МФ: За месец юни хазната е на недостиг от 600 млн. лв.
Прогнозата на МФ: За месец юни хазната е на недостиг от 600 млн. лв.

Месец по-рано тя беше на излишък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР