Акцизът на нагреваемите тютюневи изделия, по-познати като бездимни цигари, да

...
Акцизът на нагреваемите тютюневи изделия, по-познати като бездимни цигари, да
Коментари Харесай

Бездимните цигари може да скочат с 2,5 лева на кутия

Акцизът на нагреваемите тютюневи произведения, по-познати като бездимни цигари, да стане 177 лева за 1000 къса. Това предлага Министерството на финансите в показания в петък законопроект за държавния бюджет за 2022 г, представен от БТВ.

С това се трансформира методът, по който този тип произведения, познати от марки като IQOS и Glo, се таксуват. В момента данък се заплаща на кг тютюн и ставката е 233 лева./кг.

Изделията с марката HEETS, която се употребява в устройствата IQOS, съдържат към 6 грама тютюн в пакет и по този начин акцизът им с днешна дата е към 1,40 лева

Ако бъдат признати измененията, акцизът върху кутия от 20 бездимни цигари ще доближи 3,54 лева или с 2,14 лева повече от в този момент.

Крайната цена се образува като към цената на главното произведение се добави акцизът и Данък добавена стойност. Така общото нарастване може да доближи 2,57 лева

Колко ще костват бездимните цигари в случай че предлагането бъде признато?

Настоящата цена на кутия е 5,50 лева, което значи, че с приемането на новия бюджет тя може да надмине 8 лева

Акцизът върху нагреваеми тютюневи произведения е единственият, чиято ставка и способ на облагане се трансформират в проектите на МФ до 2024 година Тези на алкохол и горива остават същите.

Министерството на финансите чака през 2022 година приходите от нараствания данък да доведат до спомагателни приходи в хазната от 84 млн. лева

Важно конкретизиране е, че това е единствено план, който към момента не е признат от служебното държавно управление и не е импортиран в Народното събрание.

По всичко проличава, че софтуерно време за това няма да има, в случай че новият постоянен кабинет постави клетва в понеделник. В негови ръце ще остане дали да резервира препоръчаните промени или да ги промени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР